Afbeelding
Siem van der Burg

Tulpenactie Zonnebloem Oudewater...

Algemeen

De organisatie van de Zonnebloem had er een zonnige dag voor uitgekozen. Dat kan natuurlijk ook niet anders voor een organisatie met die naam. Er werden op vrijdag 5 maart, door de vrijwilligers van de Zonnebloem, ruim tweehonderd bossen tulpen afgeleverd bij de 'gasten' van de afdeling Oudewater.

Op het kaartje dat met de bos werd overhandigd stond: "Zomaar even een hartelijke groet, in de hoop dat het u goed doet. In deze verwarrende, spannende tijd, waarin u misschien onbekend lijdt". Het idee van de actie kwam van bestuurslid Corina Maayen die ergens las dat Jeroen Graafland in Reeuwijk een opfleur-actie had georganiseerd. Ze benaderde Jeroen en organiseerde, samen met medebestuurslid activiteiten Saskia de Wit, de tulpenactie van de Zonnebloem in Oudewater.

Het was de eerste activiteit van 2021. "Er zullen nog heel wat acties volgen", zegt Saskia de Wit enthousiast. We laten ons niet stoppen door het coronavirus. Natuurlijk is alles anders dan anders, maar we verzinnen zo veel mogelijk alternatieven voor de uitjes en activiteiten die we normaliter organiseren. De Oudewatenaren waarop wij ons richten (mensen met een beperking en eenzame ouderen) hebben onze aandacht meer dan ooit nodig. Vorig jaar wandelden we bijvoorbeeld toch nog regelmatig een rondje en werden er orchideeën, zonnebloemkoeken, pompoenen en oliebollen uitgedeeld. Ook bezochten onze vrijwilligers de gasten op een wijze die natuurlijk wel coronaproof was.

De gelden voor de activiteiten van de Zonnebloem in Oudewater komen van donateurs, sponsoren en uit de jaarlijkse lotenactie. Die zal 20 april 2021 weer van start gaan. We hopen dat velen ons werk weer zullen steunen. Meer informatie over de Zonnebloem in Oudewater is op www.zonnebloem.nl/oudewater te vinden. Contact voor vrijwilligers en deelnemers is mogelijk via het contactformulier op de website of telefonisch bij de secretaris Amy van der Louw, 0348-471300.

Siem van der Burg