Ferm Werk opent Jobcenter

Ferm Werk in Woerden bemiddelt voor werkzoekenden uit de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk. Zij doen dit voor alle mensen met een bijstandsuitkering. Vanaf 1 maart a.s. heeft Ferm Werk daarvoor een eigen Jobcenter dat voor de cliënt zoekt naar een betaalde baan. Het vinden van (passend) werk is niet voor iedereen even makkelijk, zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Speciaal voor deze groep mensen start Ferm Werk dit Jobcenter.

Cliënten van Ferm Werk nemen twee keer per week deel aan een trainingsbijeenkomst totdat ze betaald werk hebben gevonden. De deelnemers leren onder andere hoe ze zichzelf moeten presenteren en een goed cv opstellen. Inzet en motivatie zijn vanzelfsprekend sleutelvoorwaarden.

Bedrijven in de regio spelen daarbij een belangrijke rol: zij kunnen vacatures melden bij het Jobcenter, waar cliënten op kunnen solliciteren. Met de opening van het Jobcenter wordt werkzoekenden een extra impuls geboden om, met de juiste begeleiding, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten. Let wel: de match tussen werkzoekende en werkgever kan alleen tot stand komen als die 'bedrijfseconomisch succesvol' is.

Voor mensen met een bijstandsuitkering is deelname aan het Jobcenter verplicht. Niet-uitkeringsgerechtigden kunnen vrijwillig aan de trainingen deelnemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om partners van iemand met een eigen inkomen die ook een baan zoeken. Het Jobcenter is niet bedoeld voor mensen met een WW, WIA of WAO uitkering (die vallen onder het UWV).

Meer berichten