<p pstyle="BODY">Een enthousiaste statushouder in dienst van bouwbedrijf Bakker Arkel in Bergambacht.</p>

Een enthousiaste statushouder in dienst van bouwbedrijf Bakker Arkel in Bergambacht.

(pr)

WaardZaam lanceert Sociaal Bokaal

"WaardZaam", vertelt Wilbert van Straaten, "is een groeiend netwerk van ondernemers in de Krimpenerwaard die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben. Hun doel is om met elkaar duurzaamheid in de Krimpenerwaard te versnellen. Sociaal ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de doelstellingen van WaardZaam. En de lancering van de Sociaal Bokaal is de start van het in het zonnetje te zetten van sociale ondernemers in de Krimpenerwaard."

Wij kennen Wilbert van Straaten uit de tijd dat hij werkzaam was in De Wulverhorst en daar de vrijwilligers aanstuurde. Menig Oudewaternaar kon óf als vrijwilliger óf als bewoner of bezoeker van De Wulverhorst niet om hem heen. Vervolgens is hij mantelzorgmakelaar geworden, maar daarnaast is hij ook bestuurslid van Stichting Krimpenerwaard Intercultureel. Binnen die stichting houdt Wilbert zich bezig met het coachen van statushouders. "Ik ga met en voor hen op zoek naar bedrijven waar ze aan de slag kunnen of stage kunnen lopen. Misschien kunnen ze via dat bedrijf ook wel een opleiding volgen." Op de website van de stichting vinden we de o.a. het volgende: 'Wij, Krimpenerwaard Intercultureel, verwelkomen statushouders in de Krimpenerwaard, zodat zij zich thuis voelen. Samen met andere organisaties in de Krimpenerwaard zorgen wij ervoor dat onze nieuwe burgers hun plek weten te vinden in onze gemeente. Wij doen dit door allerlei ontmoetingen te organiseren en speciale evenementen als vrouwenzwemles, internationale vrouwendag, Wereldvluchtelingendag. Verder helpen wij met integreren door coaching, het vinden van taalstages, werkervaringsplaatsen en werk.'

Stichting WaardZaam en stichting Krimpenerwaard Intercultureel

Stichting WaardZaam draagt bij aan de verduurzaming en streeft naar duurzame winst voor mens, natuur, maatschappij en ondernemers in de Krimpenerwaard. De voorzitter van WaardZaam, Jaap van der Laan, liet weten vereerd te zijn de organisatie van de Sociaal Bokaal te mogen uitvoeren namens de gemeente Krimpenerwaard en dat diverse ondernemersorganisaties bij dit initiatief betrokken waren. WaardZaam heeft deze keer samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel. Werkgevers kunnen een stageplek, een werkervaringsplaats of een baan aanbieden aan statushouders. Krimpenerwaard Intercultureel zal zowel de werkgever als de statushouder begeleiden in dit proces. Op donderdag 25 februari lanceren WaardZaam en KIC de Sociaal Bokaal met een uitzending door RTV Krimpenerwaard. De opname vond plaats bij Antum in Ouderkerk. Directeur Ivor Koen heeft een taalstage aangeboden aan een statushouder en hij vertelt vol enthousiasme over zijn ervaringen. Daarnaast vertellen Jaap van der Laan en wethouder Vente meer over de nieuwe Sociaal Bokaal.

Werkgevers in de Krimpenerwaard die een statushouder helpen, maken kans op de Sociaal Bokaal. Een onafhankelijke jury zal in het najaar die werkgever kiezen die zich het meest ingezet heeft voor statushouders. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de extra stappen die de werkgever heeft gezet om een statushouder een werkplek te bieden en hoe vernieuwend en inspirerend de werkgever omgaat met diversiteit binnen de organisatie. Hier gaan we ongetwijfeld meer over horen.

Aad Kuiper

Meer berichten