pr

Joep Stubbe schaatst 39.71 op de 500 meter

Na de openingswedstrijden van 12 oktober werden er dit seizoen geen wedstrijden georganiseerd op de Vechtsebanen in Utrecht. Het was dan ook een verrassing dat er ondanks de lockdown toch een wedstrijd mocht worden gereden op zondagavond 13 december.

Het was lang wachten op de uitslagen van deze experimentele wedstrijd, maar toen vorige week de uitslagen bekend werden bleek dat er hard was geschaatst door de Oudewaterse schaatstalenten. Zo stond er achter de naam van Joep Stubbe een handgeklokte 39.71 op de 500 meter. Daarmee was hij na Huib van Wijngaarden, Hessel Koot, Stan van Vliet en Tom van Vliet de vijfde SVO'er die een negenendertiger op de 500 meter scoorde.

Stubbe, jongste medewerker bij de lokale 'KIP en lekker', was daarmee ruim een seconde sneller dan zijn vorige toptijd en dat leverde bij de kenners toch wel wat vraagtekens op. Navraag bij het altijd onberispelijke jurylid Eric Stubbe maakte echter duidelijk dat er echt volgens de regels was geklokt op die late zondagavond in december. Ook op de 1500 meter haalde Stubbe uit met een prachtige 2.00.68. Als B-junior moet hij overigens nog flinke stappen zetten om de clubrecords van Stan van Vliet te verbeteren, maar dat hij goed op weg is mag duidelijk zijn.

Persoonlijke records waren er ook voor Mike Houdijk en Sem van Beek op de 500 en 1500 meter. Op de 500 meter schaatsten beide eerstejaars C-junioren bijna drie seconden van hun oude tijden af. Houdijk kwam tot 46.99, Van Beek was met 46.16 nog net iets sneller. Op de mijl debuteerden de mannen met 2.27.30 en 2.23.12.

Meer berichten