Afbeelding

Ik vind dat je burgerlijk ongehoorzaam moet zijn

Algemeen

Jacco Anker is 20 jaar en woont bij zijn ouders in Haastrecht. Hij is student industrieel ontwerper en heeft nu een tussenjaar. Hij werkt freelance en hij heeft veel werk. Zijn hobby's zijn sporten, met vrienden afspreken en reizen. Hij is net terug uit IJsland waar hij een maand met eigen auto rondgetrokken is.

Jacco heeft nog geen idee hoe de kerst ingevuld gaat worden. Maar waarschijnlijk blijft dit binnen het gezin. "We gaan zelf koken en ik doe mee. Geen idee wat het wordt, maar dit doen we met elkaar in overleg. In ieder geval geen catering. Verder wil ik kijken in hoeverre ik vrienden kan ontvangen."

"Rekening houdend met anderen vind ik dat je absoluut burgerlijk ongehoorzaam mag zijn. Het is geen oplossing dat je in deze tijd alleen maar thuis mag zijn. Dus naar buiten gaan en met vrienden bijvoorbeeld gaan sporten of gaan reizen. Ik heb er bijvoorbeeld voor over dat je met reizen in quarantaine moet gaan. Op IJsland moest ik dat bijvoorbeeld vijf dagen doen. Even vervelend, maar het was te doen. Bij terugkomst in Nederland hoefde dat niet.

Het zit er helaas niet in dat we dit jaar op wintersport gaan. Vooral nu er geen après-ski is. Zodra het mogelijk is gaan we alsnog.

Over Oudejaarsavond heb ik nog niet nagedacht. Dat is nog zo ver weg. Het zal wel met vrienden worden. Wel weet ik al dat we dit jaar helaas geen vuurwerk hebben. Het zal wel carbid worden.

Mijn nieuwjaarswens is dat we in het nieuwe jaar met z'n allen weer wat meer vrijheid krijgen en dat ik ondanks de corona nog wat mooie reizen kan maken."

Cees Reichard

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 2 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 4 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 7 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00