De nieuwe directeur van de Howiblo, Joyce Mackaaij.
De nieuwe directeur van de Howiblo, Joyce Mackaaij. Sjoukje Dijkstra

Nieuw directeur basisschool Howiblo stelt zich voor…

Algemeen

De Montfoortse basisschool Howiblo heeft sinds een paar maanden een nieuwe directeur. Haar naam is Joyce Mackaaij-ten Heuvel. Ze stelt zich graag voor en vertelt over wat haar drijft, wat haar visie is op onderwijs en de Howiblo… en welke plannen ze heeft voor de korte en lange termijn. Wat staat er bijvoorbeeld op de planning wat betreft Sinterklaas en kerst?

1. Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn man en zoontje in Nieuwegein. Ik heb voordat ik directeur ben geworden op de Howiblo altijd in het onderwijs gewerkt. Als juf, Intern Begeleider (IB'er) en nu dus als directeur. Mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ik ben gek op koken, op winkelen en ik bak heerlijke taarten.

2. Wat is zo leuk aan de Howiblo?

De Howiblo is een mooie school, waar ik met veel trots werk. De collega's op de Howiblo zetten zich stuk voor stuk in voor de volle 100%. Een hecht team waar ik met open armen ben ontvangen. Op de Howiblo halen we het beste in de leerlingen naar boven, willen we dat leerlingen hun mogelijkheden ontdekken zodat iedere leerling zichzelf kan (leren) zijn en werken we met de leerlingen aan talentontwikkeling. Leerlingen maken op een vast dagdeel van de week kennis met creatieve en kunstzinnige werkvormen en er wordt gewerkt aan digitale geletterdheid. Het is mooi om te zien hoe bovenstaande zichtbaar is binnen de school, de leerlingen en het team.

3. Wat ga je anders doen met de Howiblo? Wat is jouw visie voor de toekomst?

De Howiblo is continu in beweging. Samen met het team maken we afwegingen over welke kant we op willen met de school. Wat is er nu belangrijk, sluit dit aan op de visie die we hebben gevormd, hoe maken we dit zichtbaar. Aankomend jaar ligt de focus op de profilering van kunst, cultuur, ict en techniek.

4. Je mag straks met zwangerschapsverlof... Meisje / jongen?

Op dit moment ben ik 32 weken zwanger van een dochtertje. Dit is ons tweede kindje. Zac wordt dus grote broer en is enorm trots! We kunnen niet wachten om met ..... lekker te knuffelen en haar aan iedereen te laten zien!

5. Wat vind je zo leuk aan kinderen/ les geven?

Het mooiste aan kinderen/ leerlingen vind ik het zien van de ontwikkeling. Zien hoe zij zich elke dag flexibel opstellen, als een spons informatie tot zich nemen en dit omzetten naar concrete handelingen. Een mooi proces; dat gaat met vallen, opstaan en vooral weer doorgaan.

6. Wat gaat de Howiblo doen met de Sint en kerst?

Ik heb van Sinterklaas vernomen dat hij ons ook dit jaar weer een bezoekje komt brengen. Hij moet natuurlijk wel even kijken hoe het allemaal gaat dit jaar. Wij laten ons vooral verrassen en hopelijk neemt hij cadeautjes en pepernoten mee! Alle kinderen op de Howiblo zijn zo lief, dat hebben ze wel verdiend! Met kerst pakken we altijd groots uit. Dit jaar wordt er een andere invulling gegeven aan het programma. De kerstcommissie is al in volle gang en zal binnenkort vertellen welke leuke plannen er allemaal klaar staan. Ik moet in ieder geval nog op zoek naar een hele foute kersttrui.....

7. Nog aanvullingen? Wat moeten mensen echt over je weten?

Ik ben met enorm veel enthousiasme begonnen in augustus als directeur op de Howiblo. Samen draaien we een fantastische school waarin we mooie doelen hebben gesteld en de leerlingen elke dag met veel plezier naartoe komen. Ook dit jaar gaan we er weer een mooi jaar van maken!

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 53 minuten geleden
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 5 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 22 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos gisteren
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00