Afbeelding
Aad Kuiper

Sinterklaas komt, hoe dan ook

Algemeen

Natuurlijk komt Sinterklaas, ook in deze tijd waarin corona heerst, misschien zelfs overheerst. Hoe Sinterklaas komt en wanneer precies blijft nog even een beetje mistig. Maar dat hij komt staat wel vast. Dit verhaal gaat over Driebruggen, Hekendorp, Papekop, Waarder en nog meer plaatsen die ver buiten het verspreidingsgebied van De IJsselbode liggen. Want Sinterklaas komt overal.

Papekop

In Papekop bijvoorbeeld zorgt Sinterklaas ervoor dat hij uit de buurt van iedereen blijft. Omdat hij zo oud is, behoort hij tot de risicogroep. Daarom heeft hij, op aanraden van zijn jeugdige pieten besloten om te gaan vloggen. "Nee, Sinterklaas", riep de media-piet nog, "niet volgen, Sinterklaas, maar vloggen. Ik zal wel helpen." Ze hebben, via DorpAktief Papekop, stiekem al verklapt dat er in die vlogjes, of filmpjes, letters verborgen zitten. Daar moet dan mee gepuzzeld worden. En daar zitten dan weer prijsjes aan vast. Alle kinderen uit Papekop krijgen een uitnodiging om mee te doen. De kinderen zelf of de ouders van die kinderen moeten zich dan wel even opgeven natuurlijk. Bij DorpAktief hebben ze trouwens ook al gehoord dat Sinterklaas op een of andere manier gaat regelen dat de kinderen in Papekop toch wel een cadeautje krijgen. Of en hoe dat gaat lukken blijft nog even in nevelen gehuld.

Hekendorp

Dat Sinterklaas in Hekendorp komt is ook wel duidelijk, en dat dat op 21 november plaats gaat vinden ook, maar hoe laat en hoe en waar; dat heeft Sinterklaas nog even geheimgehouden. 'Vermijd drukke plaatsen', las hij ergens. "Tja, en dan moet ik niet laten weten waar en hoe laat ik in Hekendorp ben", vertelde hij zijn pieten. "Daar staan altijd zo veel kinderen me op te wachten."
"Ik laat nog wel wat weten", vertelde hij het Sinterklaascomité in Hekendorp.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk was het heel even flink lastig, want Bodegraven had al een leuke theatershow geregeld, die bedacht was door de Bodegraafse Ondernemers Vereniging en uitgevoerd zou worden door de Alphense Fantasie Compagnie. Daarin zouden de Bodegraafse kinderen, geholpen door Scouting Bolaro, in veilige shifts van de show kunnen genieten. Ook de andere dorpskernen bedachten mooie initiatieven zoals bijvoorbeeld een optocht met alleen kinderen. Maar uiteindelijk, mede door het meedenken van burgemeester Christiaan van der Kamp, zijn de krachten van alle sinterklaascomités in Bodegraven-Reeuwijk gebundeld en komt er nu voor alle kinderen van Bodegraven, Driebruggen, Nieuwerbrug, Reeuwijk Brug, Reeuwijk Dorp en Waarder een ongetwijfeld fantastische Sinterklaas-tv-show. De Alphense Fantasie Compagnie neemt ook hierin het creatieve deel voor zijn rekening. Tijdens deze show zal Sinterklaas ontvangen worden door de burgemeester en zij zullen samen vast en zeker alle dorpskernen tijdens die ontvangst aan de orde laten komen. Dat die uitzending op BR6, de lokale omroep, op 21 november gaat plaatsvinden hebben de burgemeester en Sinterklaas al afgesproken, maar hoe laat precies hebben ze nog niet prijsgegeven. Voor iedereen die dit niet wil missen - en wie wil dat nou niet - is het raadzaam om alle berichtgeving waarin het nieuws wordt verspreid goed in de gaten te houden, want nadere berichten, onder andere een teaserfilmpje, volgen binnenkort. "Alle mogelijke kanalen worden ingezet. Het is nauwelijks mogelijk om de aankondigingen te missen. Deze week wordt er meer bekend gemaakt", vertelt Thijs Mansier.

Thijs Mansier, sinds kort centrummanager in Bodegraven, maar bekender van zijn muziek (al sinds jaar en dag leadzanger bij coverband Waterproof Shampoo) en het organiseren van evenementen (sinds een jaar of drie eigenaar van boekingskantoor Startistic Entertainment) liet bovenstaande weten, maar geeft de credits ogenblikkelijk aan de Bodegraafse ondernemers, die het feest rond de intocht van Sinterklaas altijd voor hun rekening namen. "En dat deden ze altijd heel goed en ook nu doen ze weer volop mee; ook nu het allemaal wat lastiger gaat en het soms plots anders moet", voegt Mansier eraan toe. "Mijn twee jongens keken ernaar uit en doen dat nu ook weer. Ik wil ze niet teleurstellen en ook al die andere kinderen niet. Met elkaar zorgen we ervoor dat de intocht ook deze keer, en nu via BR6, voor iedereen een leuk feest wordt."

Aad Kuiper

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 6 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 8 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 11 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 13 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00