Afbeelding
pr

Sinterklaas komt digitaal naar Oudewater

Algemeen

Hij vertelde het zelf al tijdens een officiële persconferentie: Sinterklaas komt ook naar Oudewater. Stilletjes en zonder publiek, maar hij komt! Sjors van Zandwijk van Stichting Sinterklaasintocht Oudewater is superblij dat de Goedheiligman het toch aandurft om Oudewater te bezoeken.

"Gezien de coronamaatregelen wisten we al vrij snel dat een fysieke intocht zoals we gewend zijn, niet mogelijk is. We zijn op zoek gegaan naar alternatieven en hadden al snel leuke plannen en ideeën. Na de laatste persconferentie werden de regels nog scherper en vielen ook deze ideeën in het water. We hebben nu besloten en volledig digitaal én interactief Sinterklaasfeest te organiseren."

Vanaf eind november komt Sinterklaas live naar de huiskamers toe. Op zaterdagmiddag 21 november leest hij een verhaal voor. Na het verhaal mogen de kinderen een vraag stellen aan de Sint. Vragen kunnen gesteld worden via de chat of vooraf worden ingestuurd naar info@sinterklaasoudewater.nl. Op woensdagmiddag 25 november geeft Danspiet een digitale pietendisco. Iedereen kan live inschakelen en meedansen in de woonkamer. En dan - als klap op de vuurpijl - is er op zaterdagmiddag 28 november een digitale pietenbingo. Hoe dit precies wordt vormgegeven wordt nog bekend gemaakt. Houd Facebook en de Sinterbode in de gaten.

Over twee weken krijgen alle kinderen op school de Sinterbode. Deze is meer uitgebreid dan de kinderen gewend zijn. Hier staan alle details vermeld, zodat niemand wat hoeft te missen van het digitale Sinterklaasfeest in Oudewater. De Sinterbode is dan ook weer verkrijgbaar bij de supermarkten en de gebruikelijke winkels.

"Natuurlijk is het jammer dat veel niet mag", vindt Sjors "maar we zijn met een enthousiaste, creatieve groep en als we samen zijn krijgen we het ene na het andere wilde idee. We trekken elkaar daarin mee. We willen heel graag een mooi feest organiseren voor de kinderen in Oudewater. Nu het steeds dichterbij komt, krijgen we er ook veel zin in. Het begint ook wel echt Sinterklaasweer te worden, dat helpt wel mee!"

Ellen van Leeuwen