Joyce Jacobs van de Wulverhorst en wethouder Bob Duindam ondertekenen de intentieovereenkomst.
Joyce Jacobs van de Wulverhorst en wethouder Bob Duindam ondertekenen de intentieovereenkomst.

Stadskantoor Oudewater verkopen?

Algemeen

Woon- en zorgcentrum De Wulverhorst wil graag het aantal plaatsen voor dementerende ouderen uitbreiden. In overleg met de gemeente Oudewater wordt nu de mogelijkheid onderzocht om het stadskantoor aan de Waardsedijk te verbouwen tot tweede locatie van de Wulverhorst. De gebouwen van de Wulverhorst zijn eigendom van Habion, een landelijke corporatie van woon-zorginstellingen met ruim 130 instellingen en 11.000 bewoners. Zij hebben de bouw van het nieuwe Wulverhorstcomplex in Oudewater gefinancierd. Habion zou, wanneer de verbouwing van het stadskantoor (financieel) haalbaar blijkt, het stadskantoor kopen van de gemeente, en daarmee krijgt de Wulverhorst dan een tweede locatie die dicht bij het centrum van Oudewater ligt, met ruime parkeergelegenheid voor bezoek.

Aanleiding voor de gemeente om het pand in de etalage te zetten is het feit dat er nog maar zeer weinig ambtenaren een vaste of flexibele plek in het gebouw hebben, met andere woorden: het staat meestentijds grotendeels leeg. De balie van de gemeente met de loketten voor aangifte geboorte, overlijden, rijbewijs en paspoort zouden dan elders in de binnenstad in een mooi leegstaand winkelpand of in de opgeknapte Klepper gehuisvest kunnen worden, maar dat is toekomstmuziek die pas aan de orde is als de verkoop van het stadskantoor aan Habion doorgaat.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00