Bekervoetbal

HDV - Oudewater 0 - 16

Houdt Dapper Vol is de volledige naam van de Haagse voetbalvereniging HDV. Op het tweede gedeelte van het Haagse Zuiderpark, onder de rook van wat eens het oude ADO-stadion was, werd een wedstrijd afgewikkeld die in feite geen wedstrijd was. Een heel saaie bedoening daar in het Haagse. Ondanks de huisvesting van diverse verenigingen was er behalve bij de pot op het HDV-veld en enige honderden meters verder bij de ADO-amateurs niets te beleven. De vele meeuwen hadden vrij spel op de lege velden. Na drie gemiste kansen door diverse aanvallers van Oudewater scoorde Bart Griffioen de 0-1 (2e min). Voordat er een kwartier gespeeld was stond er 0-4 op het bord. Tim Goes en tweemaal Sven Rietveld -laatste uit strafschop- zorgden daarvoor. Door weer Goes en Simon LaLau werd de ruststand 0-6.

In de rust maakten drie wissels hun entree. Voor het uur was de 0-10 een feit door respectievelijk de jeugdige debutant Jur Anbergen, Laurens de Vor, Tim Goes en Sven Rietveld. Na 70 minuten was er even een licht handgemeen, maar toen waren nummer 11 (Sven Rietveld) en 12 (Ivo Anbergen) al een feit. Een diagonaal keihard schot van Mike Rijsbergen won de schoonheidspriis en was de dertiende goal. Tim Goes, Jur Anbergen en Sven Rietveld waren het laatste kwartier nog doeltreffend; 0-16.

Oliveo - WDS 3-0

Voor de laatste wedstrijd om de beker ging WDS op bezoek bij Oliveo. Beide ploegen hadden 6 punten uit de eerste twee wedstrijden, waardoor het een rechtstreeks duel was voor de volgende ronde in de bekercompetitie. Een lichtpuntje voorafgaand aan de wedstrijd was dat Jos Lodder als kersverse vader weer terug in de selectie te vinden was. Na een kwartier spelen was het voor WDS duidelijk dat Oliveo kwalitatief sterker was, waardoor WDS een hoop strijd in het spel moest gooien. Dankzij goed keeperswerk van Bas Boere kon WDS het lang volhouden. Toch werd er aan het einde van de eerste helft op fraaie wijze gescoord door Oliveo.

WDS bleef ook na rust onder druk staan en kreeg al snel twee doelpunten tegen, waardoor de stand op 3-0 werd gezet. Hierna volgden nog enkele speldenprikjes vanaf de kant van WDS, maar deze mochten niet resulteren in grote kansen. Met een eindstand van 3-0 eindigt hier het bekerseizoen voor WDS. Volgende week wacht voor WDS de eerste competitiewedstrijd, in Harmelen, tegen titelkandidaat SCH’44.