<p>Anita, Natascha en Ellen, slechts drie afgevaardigden van negen deelnemers aan de Open Erfgoedroute.</p>

Anita, Natascha en Ellen, slechts drie afgevaardigden van negen deelnemers aan de Open Erfgoedroute.

(pr)

Open Erfgoedroute ... maar dan wel als het droog is

Op initiatief van de bewoners op het Landgoed Linschoten wordt op zaterdag 12 en zondag 13 september een Open Erfgoedroute georganiseerd. In 2018 werd door hen de eerste Erfgoedroute geïntroduceerd. Het bleek een daverend succes.

De Erfgoedroute is min of meer spontaan ontstaan tijdens een buurtavond. Door iets te organiseren ontmoet je de buren en leer je elkaar op een actieve manier kennen" legt Karin Peperkamp van de Louisehoeve uit. "Door deze wandelroute bieden we aan de wandelaars die bijna dagelijks 'een rondje bos' doen een mogelijkheid om nu eens achterom het erf op te gaan. Maar voor sommige deelnemers heeft het ook een pragmatische reden want in diverse huizen en schuren staan spullen opgeslagen die in aanmerking komen voor een rommelmarkt. Door nu een soort van 'garagesale' te organiseren hoeven we niet met spullen te gaan slepen."

De Erfgoedroute biedt: brocante, planten en bloemen, pesto, jam en boeken, servies en meubeltjes, thee en taartjes, muziek, fotografie en kunstige allerlei. Betreffende locaties zijn herkenbaar aan de uitnodigingen vooraan de weg bij Engherzandweg 45, aan de Haardijk, Noord-Linschoterdijk en Schapenlaan. Een informatiepunt is te vinden op Noord-Linschoterdijk 1. Landgoed Linschoten is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bij de Graafbrug is parkeergelegenheid. Niet alle locaties zijn geopend op zondag. Bij regenachtige weersomstandigheden wordt de activiteit verplaatst naar een zonniger datum.

Meer berichten