Afbeelding

De Duiven vlogen

Algemeen

In het weekend van 1 augustus waren er weer vier wedvluchten voor de postduiven.

Barcelona

De Koninginnevlucht vanuit Barcelona (ruim 1.200 kilometer). De duiven werden gelost op vrijdagmorgen om 08.50 uur. Het waren loodzware kilometers die de duiven moesten afleggen, grotendeels tegen de wind in. De eerste duif van De Zwaluw kwam zondagmorgen om 07.33 aan. De winnaar werd Peter van Schaik uit Benschop. Hij werd ook 4e. Hiertussen kwam Arno Buijs uit Lopik met plaats 2 en 3.

Blois

De oude duiven moesten uit Blois (Frankrijk) komen, een afstand van ruim 550 km. De eerste duif haalde een snelheid van gemiddeld 90 km per uur. Winnaar werd combinatie Wouters met de plaatsen 1, 2, 4 en 5. Tweede werd de combinatie Overbeek-Rijsbergen 3, 7, 11 en 12. Derde liefhebber was Cees Spelt met de 6e en 9e plek. Vierde was Paul Houdijk, de kersverse nieuwe voorzitter, en vijfde was zijn broer Andre Houdijk.

Quievrain

De jonge duiven en een groep oude duiven gingen naar Quievrain in België, ongeveer 200 km. Winnaar van de oude duiven werd combinatie Wouters met plaats 1, 7 en 10. Vlak daarachter kwam de combinatie Overbeek-Rijsbergen met de plaatsen 2, 3, 4, 11, 12 en 13. Hierna kwam Cees Spelt met 5 en 6. Cor van der Laar was de volgende liefhebber en Paul Houdijk was de 5e liefhebber.

De jonge duiven kwamen ook vanuit Quievrain. Zij hadden het beduidend lastiger. De lucht trok dicht en de duiven hadden hierdoor meer moeite zich te oriënteren. De ervaring ontbrak nog. Gelukkig zijn bijna alle duiven weer veilig op de hokken teruggekeerd. Winnaar werd Overbeek-Rijsbergen (1 en 11) direct gevolgd door de combinatie Wouters (4 en 8) en daarna Cees Spelt (3, 5, 6, 7, 12 en 13) Als 4e liefhebber kwam de combinatie De Koning & Stekelenburg (9 en 10) Vijfde liefhebber werd Gijsbert Broekhuizen uit Lopik.

Ladies League

Bij de jonge duiven is er een apart concours voor de dames van de vereniging; de ladies league. Die duiven hebben 7 dagen na de geboorte een aparte roze voetring om gekregen en krijgen voor de vlucht ook een roze chipring om. Voor de dames als herkenning; 'dat is mijn duif'. De eerste vlucht vanuit Duffel is gewonnen door Yvonne Rijsbergen. Tweede was Carla Overbeek en 3e Anne den Houdijker. De tweede vlucht vanuit Lennik werd weer gewonnen door Yvonne Rijsbergen. Anne den Houdijker was 2 en Sacha Wouters 3. De derde vlucht vanuit Quievrain is gewonnen door Miranda Oorschot. Tweede was Ingeborg Houdijk en derde Marlies den Houdijker.

De Lier-competitie

Bij de jonge duiven is er ook een aparte competitie voor de duiven die dit jaar op de duivenmarkt in Lier (België) gekocht zijn. Na drie vluchten staat Thijs Overbeek bovenaan gevolgd door Nico Kool. W. en R. Groen zijn 3e en Stef den Houdijker is 4e. Bas Rijsbergen is 5.

Afbeelding
Kruiswegviering 11 minuten geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 41 minuten geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 3 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 5 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 8 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 22 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten gisteren
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 27 mrt, 16:00