Afbeelding

BLIK op ... Zomer

Algemeen

Trudie Scherpenzeel

Het is half acht en een dag na de langste dag. Volop zomer dus. Mijn poesje slaakt vanaf beneden bloedstollende kreten om te laten weten dat hij wakker is en ik mij op de bank moet melden, zodat hij de dag kan beginnen zoals hij hem altijd begint: op schoot, terwijl zijn vrouwtje het journaal bekijkt, daarna teletekst en vervolgens CNN raadpleegt om te weten wat er zich 's nachts in Amerika heeft afgespeeld.

Het zal wel een rare zomer worden. Gisteren kreeg ik per app een uitnodiging voor een in etappes te vieren verjaardag. Om 11.00 uur wordt de eerste groep verwacht voor koffie en eventueel soep en een broodje. Het tijdstip voor de volgende groep is niet vermeld, maar ik neem aan dat de eerste groep dan wordt geacht te vertrekken. Eenzelfde uitnodiging voor een opening bereikte mij vorige week: de eerste groep wordt om 14.00 verwacht, de tweede een paar uur later. Buiten in dat geval, waar het besmettingsrisico minder groot is. Wellicht kan die verjaardag ook buiten, maar dat weet je in Nederland maar nooit.

Normaal gesproken begint rond deze tijd de Tour de France. Drie weken Franse kastelen en bloedstollende finales is er dit jaar niet bij. Dat zal ik wel missen deze zomer. Want ik ben een trouw fan van de ronde van Frankrijk. Buiten op mijn terras is het meestal te heet om de middag buiten door te brengen en dus kijk ik naar de Tour de France. Dit jaar niet dus.

Sinds jaar en dag zend ik voor MidlandFM de raads- en forumvergaderingen van Oudewater uit. De fora waren deze maand wel weer in het stadhuis en die konden we dus op de radio uitzenden. Maar de raadsvergadering was wegens te weinig ruimte in de raadszaal verplaatst naar de Klepper, waar ik ouderwets verslag moest doen met een blocnote. De raad met voor elk lid een apart tafeltje langs de wanden van de grote zaal. Het publiek op gepaste afstand in het midden van de zaal. Ik regelde nog net op tijd een tafeltje om mijn blocnote op te kunnen leggen.

Vanwege het feit dat ik inmiddels bijna gepensioneerd ben hoor ik tot de risicogroep en blijf ik voorzichtig. Ik moet bijna nergens meer heen. Ik heb nog geen terrasje gepakt, ben niet naar de bioscoop geweest en heb nog niet in een restaurant gegeten. Naast een enkele zakelijke afspraak en de wekelijkse ontmoeting met mijn taalmaatjes moet ik verder niets. Gelukkig belde mijn zus dat we deze week bessen kunnen plukken. Buiten, op gepaste afstand, dat is zonder risico. Vanwege de voorspelde zomerse temperaturen gaan we dat wel vroeg in de morgen doen. Geniet van de zomer.

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 12 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 13 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 14 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 17 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 19 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 22 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00