Afbeelding
pr

Stan van Vliet Europees Kampioen

Algemeen

Stan van Vliet stond al meerdere keren op het podium bij de Nederlandse juniorenkampioenschappen. Goud werd er echter nooit gewonnen bij een grote wedstrijd. Daar kwam vorig weekend echter verandering in, want Stan won bij de laatste Viking Race de wedstrijd bij de zestienjarigen.
"Eindelijk een grote titel gewonnen", verzuchtte hij dan ook na afloop van de door Schaatstrainingsgroep Rutten georganiseerde Viking Race, die door schaatskenners ook wel het Europees Kampioenschap voor junioren wordt genoemd.

Stan gaf zijn titel extra glans door op drie afstanden zijn PR te verbeteren. Op de 500 meter liet hij het bij een evenaring van zijn eerder in Inzell geschaatste tijd. Met 37.53 - 1.12.88 - 1.52.18 - 3.56.47 schaatste hij bovendien met 150.774 het beste SVO-puntentotaal ooit op de mini-vierkamp bijeen.

Naast de tegenstand van de Nederlands kampioen Joep Wennemars en Geert Wierda kwam de tegenstand voor Stan ook uit andere Europese landen. Zo eindigde de Noor Simon Aannø op korte afstand achter Stan en Joep Wennemars op een prachtige derde plaats. Zelf haalde Stan veel positieve punten uit zijn races.
Over de 500 meter zei hij: "Ik was niet echt snel weg en toch opende ik in 10.5. en het rondje was ook wel aardig."
De race op de 3000 meter beschreef Stan als "Ik moest winnen van mezelf (PR) en dat lukte prima." Meest trots was hij waarschijnlijk op zijn 1000 meter, waarop hij slechts 0.12 sec. hoefde toe te geven op topsprinter Wennemars.

Na afloop was er ook een dankwoord voor zijn trainer/coach Noah Boogaard: "Die heeft me dit seizoen echt goed geholpen."

Het volgend seizoen zal Stan de stap maken naar de RTC, het Regionaal Talentcentrum dat als opstap kan dienen naar een professioneel schaatsteam.

Afbeelding
Lezing over Godfried Bomans 44 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 14 uur geleden
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 16 uur geleden
Afbeelding
Hout gisteren
Afbeelding
Onderling Sterk bestaat vijfentwintig jaar 5 feb, 19:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in Haastrecht 5 feb, 17:00
Afbeelding
Marc C. Slootjes schrijft 'The Original Sinners' 5 feb, 14:00
Afbeelding
De Knoperij, een succesformule 4 feb, 19:00