pr

Zomerserenade Ars Musica

Op zaterdag 17 juli brengt het Ars Musica-orkest in de Grote- of St. Michaëlskerk in Oudewater een speciaal zomers concert. “We zijn dolblij”, vertelt dirigent Patrick van der Linden. “Dit zijn onze eerste concerten sinds de lockdown met publiek. We zien ernaar uit weer gezamenlijk muziek te beleven!”

Het concert bevat een programma vol muzikale hoogtepunten, zoals Bachs beroemde ‘Concert voor twee violen’, met Johan Olof en Heleen Knoop in de hoofdrol. ‘De beste acht minuten muziek ooit’, zo typeert violiste Emily Deans het lieflijke middendeel van dit Concert. Bachs muzikale evenknie, Georg Friedrich Händel, schreef een aantal concerten voor orgel en orkest als intermezzi tijdens uitvoeringen van zijn opera’s en oratoria. En onderhoudend is Händels orgelconcert zeker! Met organist Mark Christiaanse als solist is een boeiende uitvoering gegarandeerd. Beïnvloed door deze oude meesters, componeerde wonderkind Felix Mendelssohn Bartholdy als jonge puber twaalf symfonieën voor strijkers. Tijdens dit concert klinkt de Zevende Symfonie. Met ongeloof en verbazing riep Felix’ moeder na de eerste uitvoering uit: ‘Dit grenst aan het ongelooflijke’.

Zomerserenade

De orkestmusici en hun dirigent brengen u graag deze serenade, gevuld met lichte en zomerse muziek. Het concert begint zaterdag 17 juli om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur.
Meer informatie en kaartverkoop kunt vinden op www.arsmusica.nl. Reserveren vooraf is verplicht.

Meer berichten