Afbeelding
Foto: Gouda's liedertafel

Jubileum concert Gouda’s Liedertafel

zondag 12 februari 2023 14:00 t/m 16:00

Zondag 12 februari 14.00 uur Hervormde kerk Haastrecht

In het programma werken als Das Morgenrot uit Nabucco van G. Verdi; Wolga Ei Oechnjem van Sj. Djesachar; Delen uit Deutsche Messe van Fr. Schubert en Abendfrieden van Fr. Schubert.
Verder moderne muziek zoals Wonderful World, Jacobs ladder, Rivers of Babylon, If I only had time en Conquest Of Paradise.

Op 7 januari 1923 kwamen de mannen van het sigarenmakerskoor DES (Door Eendracht Sterk) en het mannenkoor DOK (Door Ontspanning Kunst) bij elkaar in sociëteit Concordia aan de Westhaven in Gouda om een besluit te nemen, doorgaan of stoppen. Ze kozen voor doorgaan met elkaar, en ze kozen een nieuwe naam voor het nieuwe mannenkoor. Het werd mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Door deze samensmelting is een koor ontstaan dat veel hoogte- maar ook zeker enkele dieptepunten heeft gekend in de geschiedenis, maar nu nog steeds een begrip is in Gouda en ver daar buiten. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel is als koor door de jaren heen uitgegroeid tot een (h)echte vriendenclub.

Toegang 10 euro (tot 18 jaar gratis) 

Kaarten:
liedertafel.nl
haastrechtsekring.nl
podiumoudewater.nl
of bel 06-27197357
of aan de kassa (alleen contant)

Locatie