• Alles
  • (5)
    Evenement
  • (5)
    Verenigingen

Rozenkransgebed in de Franciscuskerk

dinsdag 19 oktober 19:00 - 19:00 uur

Elk jaar op 7 oktober viert de R.K. Kerk de Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Daar omheen is de hele maand oktober uitgegroeid tot Rozenkransmaand. Vroeger werd de rozenkrans veel gezamenlijk in de gezinnen gebeden. Tegenwoordig wordt hij veel gebeden tijdens bedevaarten, in kleine groepen in de parochie en bij mensen thuis, of gewoon individueel.

Veel katholieken dragen de rozenkrans altijd bij zich. De kracht van de rozenkrans ligt in de eenvoud en in de herhaling. Door steeds weer het Onze Vader te bidden met de tien Weesgegroeten (de 'tientjes' van de rozenkrans) ontstaat een cadans en een soort concentratie. Hierin kun je de geheimen uit het leven van Jezus overdenken en verdiepen. Je kunt aan de 'tientjes' van de rozenkrans ook intenties verbinden: mensen aan wie je je gebed hebt beloofd of noden in de wereld die je ziet, kun je zo op voorspraak van Maria aan God voorleggen.

Dinsdagavond 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober en 26 oktober wordt om 19.00 uur de Rozenkrans gebeden in de St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat 15 te Oudewater. Toegang door de zijdeur in de Pastorietuin.




deel deze activiteit

Locatie

Franciscuskerk
Oudewater
Kapellestraat 13
3421CT


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.