Afbeelding

Spiksplinternieuwe duofiets voor De Wulverhorst

Algemeen

Margreet Nagtegaal

De oude duofiets van De Wulverhorst was aan vervanging toe. Na tien jaar intensief gebruik haperde er wel eens wat en De Wulverhorst is dan ook heel erg blij met de spiksplinternieuwe elektrische duofiets die geschonken werd door een anonieme sponsor van Stichting Vrienden van De Wulverhorst. Op donderdag 14 maart werd de nieuwe duofiets feestelijk onthaald en in gebruik genomen.

Met toepasselijke muziek van “Spring maar achterop” en “Nine Million Bicycles” werd de nieuwe duofiets feestelijk onthaald. Fietsenmaker Robert-Jan Haaksman en Jacqueline van der Werf van Het Touwteam, fietsten naar de hoofdingang van De Wulverhorst waar de bewoners, het wachtend personeel en vrijwilligers al op de uitkijk stonden. De fiets werd eerst bewonderd door alle aanwezigen voordat Ans Boere het eerste ritje ging maken met meneer Bax, lid van de cliëntenraad. Ans gaat elke week fietsen of wandelen met bewoners en maakt veel gebruik van de duofiets. De nieuwe fiets heeft natuurlijk veel meer mogelijkheden en is gebruiksvriendelijker dan de oude fiets. De techniek heeft niet stil gestaan al die jaren. Robert-Jan Haaksman van Haaksman Tweewielers mocht de duofiets leveren. De sponsor gunde het deze jonge ondernemer om de nieuwe fiets aan te leveren. Robert-Jan; “Ik heb een rondtoer gemaakt langs leveranciers en vooronderzoek gedaan. Ik heb me goed laten informeren want er zijn zoveel opties met zo’n duofiets.” Hij zegt lachend; “Deze klus past trouwens prima bij mij, want het is mijn passie om iedereen mobiel te maken.”

Een fiets met veel meer mogelijkheden

Robert-Jan legt aan alle omstanders uit hoe de fiets werkt. Je hoeft geen gashandel meer vast te houden. Met een knop gaat hij aan en je hoeft verder niets te doen. De zitting is ook verbeterd. En van de bijrijder is de stoel draaibaar voor het in- en uitstappen en goed instelbaar. De bijrijder is niet verplicht om mee te fietsten maar kan zijn voeten op een plankje zetten. De maximale snelheid van de fiets is begrensd, 20 km per uur, en dat is echt hard zat.

Kortom, een prachtige moderne duofiets die weer garant kan staan voor heel veel fietsplezier voor mensen die niet zelfstandig meer kunnen fietsen. Ondergetekende mocht ook al een ritje maken op de mooie duofiets en het is echt heerlijk fietsen.

De duofiets wordt natuurlijk veel door vrijwilligers van De Wulverhorst en Het Touwteam gebruikt maar is ook te huur. Voor een klein bedrag kunt u hem een dagdeel reserveren via de receptie van De Wulverhorst. Telefoon 0348 562214. Gewoon doen!

Afbeelding
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 47 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00