De vernieuwde auto voor vervoer naar de dagbesteding.
De vernieuwde auto voor vervoer naar de dagbesteding. Foto:

De Wulverhorst en sponsoren, een goede combi

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Rond de veertig sponsoren kwamen dinsdagavond 7 november naar de Tuinzaal van De Wulverhorst, Ze werden niet alleen getrakteerd op een heerlijk herfstbuffet maar kregen ook een rondleiding door het hele huis. Op die manier wilde de Stichting Vrienden van De Wulverhorst haar sponsoren kennis laten maken met De Wulverhorst en haar bewoners.

Bestuurder Joyce Jacobs opende de avond, waarna voorzitter van stichting Vrienden van De Wulverhorst, Bert Vermeij, meer vertelde over de doelstellingen van de stichting. “Het gaat vooral om projecten die het leven van de bewoners nét een beetje leuker maken en die niet vanuit de standaard zorgbudgetten betaald kunnen worden. Daarmee dragen ze bij aan een fijne, liefdevolle en veilige woonomgeving voor ouderen in De Wulverhorst.” Op deze avond wilden ze laten zien wat er met het geld zoal gebeurde. Zo doneerden de sponsoren een BeleefTV waarop naar hartenlust spelletjes worden gespeeld of naar muziek wordt geluisterd. Een BeleefTV kan op alle afdelingen gebruikt worden en ook voor bewoners met dementie een enorme mooie prikkel zijn om allerlei oude verhalen weer te vertellen. Ze hebben ook de inrichting van de belevingsgerichte gangen op Kleinschalig Wonen gefinancierd. Op deze afdeling wonen mensen met dementie. Een mooi - typisch Oudewaters - project waardoor de bewoners van kleinschalig wonen zich nog veel meer thuis voelen in hun woning.

Rode knop

De sponsoren hebben al dat moois, na het buffet, met eigen ogen mogen bekijken. Dat was enorm waardevol, want menigeen was zeer verrast door wat ze zagen. Ook over de grootte van de appartementen werd met verbazing gesproken. Men had vooraf niet gedacht dat deze zo ruim zouden zijn. De sponsoren konden met eigen ogen zien hoe het met de zorg in De Wulverhorst gesteld is. Voor velen van hen was dat heel interessant. Ook werd de vernieuwde sponsorauto onthuld. Dit was nodig, omdat Vrienden van De Wulverhorst er veel nieuwe sponsoren bij heeft gekregen in de afgelopen maanden. De auto was jaren geleden aangeschaft en wordt nu geheel gesponsord door vele betrokken ondernemers van Oudewater. Jan van Dam had de eer om op de rode knop te mogen drukken, waarna de auto, prachtig verlicht, te bewonderen viel. De auto brengt dagelijks mensen van huis naar de dagbesteding. Op de auto staan alle bedrijven die deze auto hebben gesponsord. U heeft hem vast al eens zien rijden.

Tot slot was er een informatieve quiz. Allerlei vragen moesten worden beantwoord. “Hoeveel uitzendkrachten heeft De Wulverhorst? (geen!) Hoe groot is de wachtlijst? Wat doet het Touwteam? Marcel Heijmans blijkt de grootste kenner van De Wulverhorst. En met wat voor prijs gaat hij aan de haal? Een volledig verzorgde overnachting in een kortverblijfkamer in het huis. Dat wordt genieten! Deze bijzondere avond met alle sponsoren werd voor het eerst georganiseerd en was voor iedereen een enorm succes.

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 47 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00