Spelers en souffleurs van 'Bejaardentehuis De Toekomst' met regisseur Marianne Boer (li)
Spelers en souffleurs van 'Bejaardentehuis De Toekomst' met regisseur Marianne Boer (li)

Komedie ‘Bejaardentehuis De Toekomst’ in Hekendorp

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Opnieuw heeft de Hekendorpse Toneel Vereniging een boeiende en hilarische komedie ingestudeerd. Ze zijn er weer klaar voor om daarmee een gezellig avondje te verzorgen. De HTV, zal de komedie ‘Bejaardentehuis De Toekomst’ op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april op de planken brengen. Locatie; De Boezem in Hekendorp. Het belooft een herkenbaar en komische vertolking te zijn van wat zich in een bejaardentehuis af kan spelen.

Elk jaar brengt de HTV een komisch stuk of klucht op de planken. “Er is dit jaar nieuwe aanwas in de groep spelers en dat is fijn om mee aan de slag te gaan.” Marianne Boer is voor het derde jaar de regisseur. Ze vertelt; “We hebben dit jaar een ander soort stuk dan andere jaren. Er wordt altijd een leescommissie gevormd die op zoek gaat naar een geschikt stuk. De keuze viel op de komedie Bejaardentehuis De Toekomst van Maurits Keyzer.” In dit stuk kunnen elf spelers meespelen en dat is het aantal dat mee wil spelen, dat is meer dan andere jaren.

Het verhaal van de komedie speelt zich af in een bejaardentehuis. Er is een fusie tussen twee bejaardentehuizen, tussen het deftige en chique rusthuis Edelburcht en een volks bejaardentehuis De Plets. Die fusie loopt natuurlijk niet op rolletjes. De bewoners kunnen elkaar niet luchten of zien.

Een gezellig avondje uit in Hekendorp

In de komedie kom je leuke en herkenbare oude typetjes tegen. De ene zo doof als een kwartel en de ander zo vergeetachtig als wat. Daarnaast nog een verschrikkelijke directrice en een mysterieuze bejaarde heer die de harten van alle oudjes op hol doet slaan. Het zijn de ingrediënten voor dolkomische situaties.

Lekker een avondje uit. Even lachen en ontspanning vinden. Dat is het doel waarmee de Hekendorpse Toneel Vereniging elk jaar weer een klucht of komedie uitvoert in De Boezem. Die zit elk jaar goed vol. Vrijdag 12 april en zaterdag 13 april. Kaartverkoop aan de deur. Toegang is 10 euro inclusief een consumptie. Deur open om 19.30 en aanvang 20.00. Van harte welkom!

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 1 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 18 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 20 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 23 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00