Heerlijke pannenkoeken in Hekendorp.
Heerlijke pannenkoeken in Hekendorp.

Pannenkoekenfestijn in Hekendorp

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Hekendorp heeft voor zaterdag 9 maart weer een leuk festijn georganiseerd. Het kleine dorpje wil graag de saamhorigheid met elkaar blijven stimuleren. Deze keer hebben een aantal initiatiefnemers een heus pannenkoekenfestijn georganiseerd in combinatie met een leuke nostalgie quiz. Het vindt plaats in De Boezem, Prinses Wilhelminastraat 17, vanaf 15.00 uur.

Op vrijdag 8 maart is de nationale pannenkoekendag. Dan worden er op veel basisscholen pannenkoeken gegeten. Maar omdat Hekendorp geen basisschool meer heeft bedacht een aantal inwoners dat het pannenkoekenfestijn dan maar op zaterdag gehouden moest worden. De initiatiefnemers schreven een mail naar Koopmans met hun verhaal en de vraag of ze misschien hun initiatief konden steunen? En ja hoor, ze ontvingen een mooi pakket waarmee de eerste honderd pannenkoeken gebakken kunnen worden. Dat was nog eens een leuke reactie. Een aantal bakkers zal zaterdag in De Boezem de pannenkoeken gaan bakken. Iedereen is welkom op het pannenkoekenfestijn. Opa’s, oma’s, dorpsgenoten jong en oud en natuurlijk alle kinderen. Geef je wel even van tevoren op.

Nostalgie quiz

In de middag is er, voorafgaand aan het pannenkoekenfestijn, eerst om 15.00 uur een leuke nostalgie quiz. Er wordt gespeeld met teams van drie a vier mensen. Het liefst zeer gevarieerd in leeftijd. En dan maar eens kijken welk team er nog het meeste weet te herinneren van vroeger. Als je zelf geen team kunt maken kun je jezelf toch opgeven. Dan word je wel bij een team geplaatst. Na het spelen van deze nostalgie quiz is er om 17.00 uur het pannenkoekenfestijn. De trek in pannenkoeken zal dan wel extra groot zijn.

Gezelligheid ten top!

Opgeven voor beide activiteiten via de mail de.boezem@gmail.com of een briefje door de brievenbus bij De Boezem.

Entree vijf euro inclusief een consumptie.

Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 16 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 18 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 21 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00