Afbeelding

Marit & Friends spelen Mozart en Brahms

Algemeen

Podium Oudewater organiseert op zondagavond 26 november een klassiek kamermuziekconcert vanaf 20.15 uur in het Stadhuis van Oudewater. Marit Vliegenthart, afkomstig uit Oudewater en nu violist in de Deutsche Oper in Berlijn, brengt die avond met vier goede vrienden de klarinetkwintetten van Mozart en Brahms ten gehore.

Het concert kan worden gezien als een opmaat voor het Kamermuziekfestival Oudewater dat in april volgende jaar wordt gehouden en waarbij Marit weer als artistiek leider optreedt. Zij heeft dat al verschillende malen eerder in Oudewater gedaan.

Mozart en Brahms hebben beiden slechts één keer een klarinetkwintet geschreven. Beide stukken, die met een tijdsverschil van ruim 100 jaar zijn geschreven (Mozart 1789 en Brahms 1891) vormen hoogtepunten in de kamermuzieksfeer. Zij passen heel goed in deze tijd van het jaar: het kwintet van Mozart straalt in grote delen van het stuk kalmte en sereniteit uit, terwijl het stuk van Brahms een melancholiek en veelkleurig karakter heeft. Prachtige muziek om live te beluisteren!

Marit heeft voor dit concert muzikale vrienden uitgekozen die allen actief opereren vanuit een sterk internationale achtergrond. Tosca Opdam uit Nederland won in 2011 het Oskar Back Vioolconcours en behaalde de Master of Music aan de Julliard School of Music in New York. Vilém Kijonka komt uit Tsjechië, speelt altviool en is lid van het Concertgebouworkest. Anastasia Feruleva, cello, is in Rusland geboren en heeft overal in de wereld gespeeld. En tot slot de klarinettist, Cristine Carter. Zij is van Canadese afkomst en heeft nu al een grote internationale carrière achter de rug, waarbij zij optrad van de Carnegie Hall in New York tot het Sydney Opera House en vele plaatsen elders in de wereld. Deze vijf musici staan garant voor een heel mooi concert op hoog niveau.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.podiumoudewater.nl. Daar kunt u ook plaatsen reserveren.

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00