Afbeelding

Montfoort SV’19 - CSV Apeldoorn 1-2

Algemeen

Montfoort heeft de eerste horde van de nacompetitie om een plek in de vierde divisie niet kunnen nemen. CSV Apeldoorn bleek uiteindelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Eersteklasser Montfoort SV’19 moest pas diep in de verlenging buigen voor de vierde divisionist.

Alles gegeven, maar in de verlenging onderuit

De bezoekers voetbalden weliswaar lange tijd wat makkelijker dan de thuisclub, maar die was met venijnige tegenstoten minstens zo gevaarlijk. In de slotfase, waarin Montfoort traditioneel pleegt toe te slaan, leken de Apeldoorners op hun laatste benen te lopen, maar in de verlenging vond de ploeg weer nieuwe energie. De 0-1 van Rik Vlutters (100e min) werd nog ongedaan gemaakt door de Montfoorters via een doelpunt van Jasper van den Haselkamp (105e min.), maar de 1-2 van Cem Köse bleek beslissend. Voor de ploeg uit Apeldoorn voelde dit als een trendbreuk, omdat zij in het slot van de reguliere competitie nogal eens aan het verkeerde eind hadden getrokken en de winst uit handen hadden laten glippen. Zij kunnen in en tegen Spijkenisse hun positie herstellen.

Min of meer gelijkopgaand

Robert Vianen moest al na 7 minuten aan de bak om een inzet van Vlutters te keren ten koste van een hoekschop. In de nasleep daarvan verscheen Van der Enk oog in oog met de Montfoortse doelman en was Vianen opnieuw de sta-in-de weg. Na een kwartier spelen kwam Montfoort beter in de wedstrijd en was het Junior Kolfschoten die vanaf links voorzet, Thomas Koense kan helaas niet tot schieten komen. De bezoekers hadden aanvankelijk het initiatief, maar moesten dat naar mate de rust dichterbij kwam uit handen geven aan een aandringend Montfoort. Denny van Loen kwam over rechts door maar zijn voorzet was net niet voldoende voor de inkomende Thomas Koense en Junior Kolfschoten. Joey van Ede -zaterdag was voor hem een plekje ingeruimd in het hart van de defensie- schoot na 35 minuten hard op de goal. Zijn schot werd weggekopt door verdediger Verstraten. Daarentegen ging aan de overzijde een inzet van Köse maar net voorbij het heiligdom van Robert Vianen.

Krachten verdeeld

Na rust kwam Daan van de Poll in het veld voor Emrie Bakker. Al snel verscheen Thomas Koense vrij voor de keeper maar deze wist nog net redding te brengen. Jasper van de Haselkamp en Timo Bakker kwamen voor Bart Roelofs en Randy Meeuwsen. De thuisploeg drong aan en kreeg kansen via Thomas Koense (over) en Jasper van de Haselkamp (schot gered door keeper). CSV Apeldoorn-doelman Bredewolt wist verdere pogingen van de thuisploeg om iets te forceren in de kiem te smoren. Bij de talrijke corners en vrije trappen bleef de Apeldoornse defensie overeind. De beste mogelijkheid om de partij in de reguliere speltijd te beslissen was uiteindelijk nog voor Köse van CSV Apeldoorn. Hij had de winnende op de schoen, maar Vianen gaf geen krimp. Het bleef 0-0.

Verlengen

In de verlenging van tweemaal 15 minuten sloegen de mannen van Jan Kromkamp als eerste toe. Met een boogbal over Robert Vianen bracht Vlutters zijn ploeg aan de leiding; 0-1. Binnen vijf minuten kwamen de Montfoortenaren langszij door toedoen van Jasper van den Haselkamp bij de tweede paal; 1-1. Terstond ging de thuisploeg op zoek naar meer. Dat leverde de bezoekers de gelegenheid tot het spelen van de counter op. De tegenaanval die in de 110e minuut door Descendre werd opgezet en door Köse werd afgerond bracht de uiteindelijke eindstand op het bord; 1-2.

Montfoort SV ‘19 kon met opgeheven hoofd van het veld. De geweldige teamspirit leverde vele overwinningen op en resulteerde in een mooi seizoen.