Doelman Bart Buijze (Be Fair) stuit Nick de Kort (Linschoten)op het laatste moment. Daan Roozenboom ziet toe. Foto: Gerard van Hooff

Opeens is het seizoen voorbij voor VVL

Geen nacompetitie voor trainer Pieter Ooms

VV Linschoten - Be Fair 2 - 5

Als de laatste uitslagen van de laatste competitiedag binnendruppelen blijkt alles precies zo gegaan als de aanhangers van het Bodegraafse Rohda ‘76 het zich hadden voorgesteld. Hun ‘visie’ met veel mitsen, maren en als-varianten kwam precies uit. En dat betekende voor de ploeg uit Linschoten dat er op doelsaldo moest worden afgezien van het spelen van de vervolgreeks met een derdeklassersplaats als hoogste beloning. Het feest ging dus niet door en dat hield in dat de trainer gewapend met een bos bloemen zijn veld kon verlaten. Niet geheel in een treurige stemming, want lijfsbehoud in de vierde klasse was eerder een doelstelling geweest.

Papier is geduldig

Het plan-de-campagne waarbij fel en gedisciplineerd verdedigd diende te worden kreeg al na drie minuten een behoorlijke knauw te verwerken. De linkerspits van Be Fair uit Waddinxveen - Ajie Hosen - liep dwars door de defensie heen en gaf doelman Eric Nell het nakijken; 0-1. Zes minuten later was het weer gelijk. Nadat Daan Roozenboom op rechts een aanval opzette die bij de eerste paal van een drietal doelpogingen werd voorzien. Driemaal was scheepsrecht. Sam da Cruz tekende voor de gelijkmaker; 1-1. Er ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd vol merkwaardige incidenten. Zo duwde Daan Roozenboom de rechtsback van de Waddinxveners over ‘de boarding’ als bij een ijshockeywedstrijd en moest hij dat bekopen met enkele minder aardige reacties van Be Fair-zijde. Het slachtoffer overleefde de buiteling. Bij de bezoekers etaleerde met name de aanvoerder zich als een technisch vaardige spelverdeler. Toen hij echter na een kwart wedstrijd zelf voor Nell verscheen faalde hij echter ‘hopeloos’.

Struikelblok

Voor de thuisploeg bleek de doelman van Be Fair het grootste struikelblok. Hij belette Roozenboom te scoren, reageerde attent op een dieptepass van Da Cruz en zag de scheidsrechter een doelpunt van Nick de Kort in de 32e minuut terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Nog niet had Linschoten in de 36e minuut een scrimmage bij de eerste paal overleefd of nog tijdens het opgelucht ademhalen vloog het projectiel over alles en iedereen heen in de rechterbovenhoek. De dader; Ruben Jansens; 1-2. Pogingen om nog voor de rust de stand gelijk te trekken leverden vooralsnog niets op. Een vrije trap van Rueben Keereweer vloog over de kruising en Nick de Kort werd moedig gestuit door de Waddinxveense goalie.

Veldoverwicht zonder gevolgen

Joey van Kouwen kwam uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf, de aanvoerder van Be Fair hield het geblesseerd voor gezien. Dat bood ondermeer speelruimte voor Vincent van Eijk, die in het eerste bedrijf aan de captain gekoppeld was. Langzaam maar zeker werd de speelhelft van de bezoekers de plaats van handeling en koos Be Fair het counterwapen tegen de tweemansverdediging van Linschoten. Daan Roozenboom haalde een paar keer de achterlijn en Vincent van Eijk demonstreerde bij hoekschoppen zijn kopkracht, echter zonder tastbare resultaten. Ook een koppoging van Dion Braakensiek had halverwege de tweede helft niet het gewenste effect. De 68e minuut was er een vol dramatiek.

Dramatiek

Waar de tweede Linschoter treffer in de lucht hing, verstoorde De Lange het ritme van de partij. Hij schoot langs de aanwezige Vincent van Eijk op het doel waar doelman Nell niet adequaat kon reageren en de bal achter de linkerpaal zag binnendringen; 2-3. Een streep door de rekening. Aansluitend redde een Waddinxveense verdediger bij de paal en weigerde VVL zich bij de nederlaag neer te leggen. Na nog een koppoging van Braakensiek was het slotakkoord voor de ploeg uit Waddinxveen die slechts de sportieve plicht vervulde. Zij wisten nog tweemaal tot scoren te komen en tussen hun doelpunten door kopte Nick de Kort in de 81e minuut de 2-4 nog binnen. Eindstand 2-5.