Afbeelding

De competitie is gespeeld; De laatste verslagen

Algemeen

Haastrecht - Ameide 2-2

Deze partij voetbal ging om de eer. De thuisploeg was er veel aan gelegen hun ernstig zieke trainer De Ruyter te tonen dat ze aan hem dachten. Een bijzonder spandoek ondersteunde deze actie. Bij de tegenstander uit Ameide was de focus al gericht op de komende wedstrijd voor de nacompetitie tegen MVV uit Meteren. Voor de thuisploeg opende Thijmen Raateland de score en na de hervatting bracht Kelvin Poot de stand op 2-0. De winstkansen werden aansluitend niet verder verzilverd en dat bood de gasten de gelegenheid alsnog langszij te komen. Roel van de Kruijk en Barend Top lieten zich namens Ameide noteren als doelpuntenmakers.

Bij Haastrecht was de aandacht vooral gericht op de gezondheidsproblemen van een aantal clubiconen. Dat ging boven het voetbal.

WDS volgend seizoen vijfdeklasser

WDS - Siveo ‘60 2-0

In het Zegveldse Siveo trof WDS een tegenstander die op een opleving na een matig seizoen achter zich had. Siveo had zich reeds in veiligheid gespeeld en niets meer te winnen of te verliezen. Na een acceptabel begin van de bezoekers bleek de ware geest al enigszins verdwenen en zakte met name de duelkracht af. Voor de thuisploeg was een winstpartij de enige optie om nog een kans tot overleven te realiseren. Daarbij waren de Driebruggenaren afhankelijk van de resultaten op de andere velden. De blauwgelen uit Zegveld begonnen nog aardig aan de partij maar zagen zich bij de eerste de beste counter van de Driebruggenaren met een doelpunt tegen geconfronteerd; 1-0 door Eric Cromwijk. De bezoekers creëerden een veldoverwicht maar de WDS-defensie stond als het spreekwoordelijke huis. Verder dan een vrije trap van Bregman die de lat raakte kwamen de bezoekers niet.

Na de pauze was de inspiratie bij Siveo weggeëbd. In deze fase was het feitelijk wachten op de beslissende treffer van WDS. Die kwam in de 83e minuut toen Jaco de Hoog knap binnentikte: 2-0. Omdat medekandidaten geen voor WDS gunstig uitpakkende resultaten boekten, kon de derde positie van onderen niet verlaten worden. Degradatie was hiermee een feit.

Bijzondere invallers in Polsbroek

SPV ‘81 - Rohda ‘76 1-2

Cadeautjes verstrekken is niet bepaald een bezigheid van de ploeg uit Polsbroek. Wie in Polsbroek belandt, weet dat je er altijd aan de bak moet. Ook al is de degradatie naar de vijfde klasse een feit. SPV miste een aantal basisspelers maar maakte van de nood een deugd door een drietal speelsters op de reservebank te plaatsen. Hun namen prijkten uiteindelijk op het officiële wedstrijdformulier, want ze werden in de slotfase bij een 1-2 achterstand ingezet. Mirna Teeuwen, Andrea Bijleveld en Laura Rijneveld zijn erop vereeuwigd. Zij speelden de rol van ‘geheim wapen’. Rohda 76 moest winnen en twee naaste concurrenten, te weten Linschoten en Vep, zouden moeten verliezen. Binnen dat scenario lonkte dan nog de nacompetitie. Dat gelukte wonderwel, zij het dat SPV ‘81 zich pas in de slotfase gewonnen moest geven. Bij de rust stonden de gastheren zelfs nog met 1-0 voor nadat Lex van Maurik geklungel in de Bodegraafse defensie had afgestraft; 1-0 (35e min).

Het geblesseerd uitvallen van doelman Spannemaker nog voor het uur verstreken (vervanger Rens van Velzen) werkte ook al niet in het voordeel van de Bodegravers. Spelverdeler Van der Have stond aan de basis van de twee benodigde doelpunten. Eerst bediende hij Van Waveren op maat; 1-1 (61e min) en een klein kwartier voor tijd deed hij hetzelfde ten dienste van Wessel Sterk; 1-2 (77e min). Van de bijzondere wissel vlak voor tijd keken de spelers van Rohda verbaasd op. Als Laura de Wit tot scoren zou zijn gekomen zou dat omgeslagen zijn in verbijstering. Nu bleek bij het eindsignaal alles ‘volgens plan te zijn verlopen; nacompetitie op basis van een vierde plek op de ranglijst.

Nacompetitie voor Cabauw

Cabauw - FC Perkouw 2-0

Cabauw leek halverwege de competitie reddeloos verloren en menigeen gaf geen cent meer voor een verder verblijf in de vierde klasse. De roodwitten uit Cabauw hebben zich echter als geen andere vereniging opgericht en kunnen bogen op een reeks van negen wedstrijden die zonder verlies werden afgerond. Het negende slachtoffer van de Cabauwse dadendrang werd zaterdag FC Perkouw. De als nummer drie geëindigde zwartgelen uit Berkenwoude konden als excuus aanvoeren dat er vanwege pijntjes, verdrietjes en blessures op een aantal spelers geen beroep kon worden gedaan, maar dat geldt in wezen voor elke vereniging in de eindfase van de competitie. Uiteindelijk trok Perkouw met 2-0 aan het kortste eind en toonde Cabauw-spits Nik Jongbloed zich de schutter-van-dienst. Het zelfvertrouwen bij Cabauw is door de recente resultaten gestegen en dat kan zaterdag 3 juni al bewezen worden tegen Zwanenburg uitkomend in de derde klasse West 1.

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 18 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 19 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 20 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 23 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 23 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren