Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

Classic Express in Oudewater

Algemeen

Aan het eind van de voorstelling staken de kinderen allemaal twee duimen omhoog. Ze vonden het helemaal top! Ruim dertig kinderen van groep 3 van de Mariaschool konden als eerste genieten in de mobiele- en uitschuifbare concertzaal van Kunst Centraal. De kleine ruimte heeft door wat technische hoogstandjes de akoestiek van een heuse concertzaal die wordt nagebootst in een trailer met de naam: ‘Classic Express’.

Maandag 20 en dinsdag 21 maart stond de Classic Express in Oudewater op de parkeerplaats bij de Ravelijnstraat. De uitschuifbare trailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar scholen toe. De ’Classic Express’ maakt deel uit van het muzikale deel van het project van Kunst Centraal (het centrum voor kunst- en cultuureducatie in de provincie Utrecht). Jonge musici (prijswinnaars van het Prinses Christina Concours) namen de kinderen moeiteloos mee in de muziek. Het enthousiasme, van klarinetist Paulien Backer en pianist Julius Backer, werkte zeer aanstekelijk.

De kinderen zaten op kubussen en de muzikanten en presentator stonden op een klein podium. Ze mochten niet alleen luisteren, maar konden ook lekker actief meedoen. Een paar mochten zelfs proberen om geluid uit een instrument te halen. Het concert werd afgesloten met de ‘Stamp-Klap-compositie’ die speciaal voor de Classic Express is geschreven. De leerlingen hebben dit stuk zelf in de klas voorbereid. Lekker meeklappen, meestampen en je verwonderen over klassieke muziek.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 11 minuten geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 26 minuten geleden
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 19 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 15 apr, 12:00
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 15 apr, 09:00
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00