De jeugd van STV Lekstreek blij met en trots op hun nieuwe hoofdsponsor.
De jeugd van STV Lekstreek blij met en trots op hun nieuwe hoofdsponsor. Foto: pr

Unieke schaatsvereniging met drie generaties op het ijs

Algemeen

Nieuwe hoofdsponsor voor STV Lekstreek

SchaatsTrainingsVereniging Lekstreek presenteerde op zaterdag 10 maart, tijdens de bekende feestmiddag, met trots een nieuwe hoofdsponsor: De Rabobank. Dat de vereniging niet zonder hun belangrijke sponsors kan legt bestuurslid Jerry van Duuren graag uit.

Drie generaties

“STV Lekstreek is een unieke vereniging in de hele Krimpenerwaard. Behalve dat het er ontzettend gezellig is en er een hele gemoedelijke sfeer heerst, is het heel bijzonder dat bij deze vereniging op zaterdagochtend van vele families drie generaties op het ijs staan. Dan is opa bijvoorbeeld bij de categorie 70-plus aan het trainen, een zoon of dochter bij de categorie 40-plus en een kleinzoon of -dochter bij de jongste categorie”, vertelt Jerry. Er wordt binnen de vereniging van alles georganiseerd. Zo zijn er spelletjesdagen en is er een pubquiz. Bij natuurijs, zoals dat er dit jaar ook al was, wordt er met de hele vereniging op de natuurijsbaan in Ammerstol geschaatst. “Binnen onze vereniging kennen mensen elkaar ook vaak nog niet, maar zijn er inmiddels ook vriendschappen voor het leven ontstaan.”

Waterrijke omgeving

Veel kinderen uit de Krimpenerwaard leren bij de schaatsvereniging schaatsen, omdat hun ouders dit belangrijk vinden. In Haastrecht staat het schaatsen natuurlijk goed aangeschreven door onder andere schaatstalenten Hein Vergeer en Leo Visser. Maar ook de waterrijke omgeving zorgt ervoor dat ouders in dit gebied hun kinderen graag goed leren schaatsen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden om te komen schaatsen bij de vereniging op zaterdagmiddag. Iedere week rijden er twee bussen door de Krimpenerwaard om de kinderen naar de schaatsbaan in Dordrecht te brengen. Kinderen boven de twaalf jaar schaatsen op zaterdagochtend op de ijsbaan in Den Haag.

Gebundelde krachten

Vanwege de stijgende energieprijzen stond ook de ijsbaan in Den Haag, waar STV Lekstreek iedere zaterdagochtend gebruik van maakt, op losse schroeven. Jerry vertelt: “Er is een stichting opgericht door alle ijsverenigingen van gewest Zuid-Holland die gebruik maken van de ijsbaan in Den Haag, waar wij ons ook bij aangesloten hebben. Met elkaar hebben we de krachten gebundeld om zo een vuist te maken naar de gemeente in Den Haag en gelukkig is de ijsbaan behouden.”

Sportieve successen

Door de jaren heen is STV Lekstreek een vereniging gebleken, waaruit vele sportieve successen zijn ontstaan. Het vermelden waard zijn de Landelijke, Europese en Wereldtitels van Hein Vergeer, Leo Visser en tegenwoordig natuurlijk Patrick Roest en Hein Otterspeer. Het ziet er naar uit dat er al nieuwe talenten in aantocht zijn. Pupillen Twan van Duuren (overigens geen familie van Jerry) uit Polsbroek en Peter de Bruin uit Vlist schaatsen al mee in de top van het marathon- en wedstrijdschaatsen voor pupillen. Twan heeft zelfs de titel van ‘Nederlands kampioen marathonschaatsen pupillen’ op zijn naam staan.

Bloeiende vereniging

Zoals blijkt is STV Lekstreek een bloeiende vereniging. Dit dankzij de sportieve en organisatorische inzet van vrijwilligers en leden. En heel belangrijk is de steun van onmisbare sponsors.

Aan het eind van het schaatsseizoen wordt er ieder jaar een feestmiddag georganiseerd. Op deze middag mogen alle jeugdleden samen met hun ouders, broers en zusjes komen schaatsen. Er worden dan allerlei spelletjes georganiseerd en kinderen kunnen hun schaatskunsten vertonen. Dit jaar, op zaterdag 10 maart werden op deze middag de nieuwe hoofdsponsor; De Rabobank en twee nieuwe subsponsors; De Bruin Tegelwerken en Ask Wy Bedrijfspsychologie bekend gemaakt.

Zaterdag 18 maart werd het seizoen dan echt afgesloten met de clubkampioenschappen.

Mireille van der Ham

Opkomende talenten Peter de Bruinen Twan van Duuren.
Hein Otterspeer en Patrick Roest,de grote talenten van STV Lekstreek.
Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 27 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00