Cor van Someren bij het portret van Niek Stolwijk.
Cor van Someren bij het portret van Niek Stolwijk. Foto: Cees Reichard

Expositie Cor van Someren met portrettekeningen van Vlistenaren

Algemeen

Cor van Someren exposeert vanaf vrijdag 10 maart met portrettekeningen van Vlistenaren in de aula van het Amaliahof. Tijdens de opening vertelde Cor dat hij het uniek vond dat het portretten zijn van uitsluitend mensen uit Vlist. De expositie is georganiseerd door welzijnsadviseur Jolanda Gerbrandts van WelZijn Krimpenerwaard.

Naast het schrijven van boeken, verre reizen maken, pottenbakken, schilderen en veel andere activiteiten, tekent Cor ook portretten. Voor deze expositie heeft hij voor portretten van alleen maar Vlistenaren gekozen. En dat is niet eerder gebeurd. Hij is van mening dat Vlist een verloren dorp is geworden. Met deze portretten wil hij deze gemeenschap weer in de belangstelling brengen. De tekeningen heeft hij een groot aantal jaren geleden gemaakt. Zo maakt men opnieuw kennis met Bertus van Dam, het echtpaar Oskam van ‘de Bachtenaar’, de gebroeders Spruit, Niek Stolwijk etc.

De verhalen

Heel leuk was het dat hij over de geportretteerden wel iets wist te vertellen. Hein Spruit was mollenvanger en was ontzettend aardig. Arie van Diemen had een groot gezin en was onder andere wethouder in de toenmalige gemeente Vlist. Niek Stolwijk was in kleur en woonde bij de Tweewaardenbrug. Heel bekend is de noodslachting van Paul van Dam en tevens zijn café waar menigeen tijdens het schaatsen te diep in het glaasje kon kijken. En dan nog op de schaats verder. De aanwezigen genoten van zijn verhalen.

Cor doet ongeveer anderhalf uur over een portret. Zij zijn in houtskool, potlood of verf.

De tentoonstelling duurt tot eind april en is te zien op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Cees Reichard

Afbeelding
Dichterbij Paulina 18 minuten geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 1 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 2 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 7 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00