De organisatie van het zangfestijnmet in het midden pastor Janneke Stam.
De organisatie van het zangfestijnmet in het midden pastor Janneke Stam. Foto: Margreet Nagtegaal

Zangfestijn tijdens halfvasten

Algemeen

Zondag 19 maart is de vierde zondag in de veertigdagentijd, een periode van bezinning voor veel gelovigen. Op deze zondag, halfvasten, wordt gevierd dat de vastentijd halverwege is en dat het Paasfeest in aantocht is. Daarom organiseert parochie Pax Christi met halfvasten een zangfestijn. Het zangfestijn wordt gehouden op zondag 19 maart van 15.30 tot 17.00 uur in de Bonaventurakerk in Woerden. Iedereen is meer dan welkom.

Vorig jaar werd met halfvasten voor het eerst een zangfestijn georganiseerd bij parochie Pax Christi. Dat was net nadat de coronaregels werden versoepeld en de heftige oorlog in Oekraïne net was uitgebroken. Pastor Janneke Stam zegt daarover; “Het was een groot succes omdat er zoveel emoties speelden. En dat is nu precies het mooie van met elkaar zingen om emoties te kunnen uiten.” Janneke kreeg veel reacties vorig jaar dat het zo goed en mooi was en de vraag kwam of het weer georganiseerd kon worden. De Bonaventurakerk was ook goed gevuld vorig jaar en daarom dit jaar een vervolg.

Mag het wat minder ik en wat meer WIJ

Dezelfde werkgroep pakte het dit jaar ook weer op. Dit jaar krijgt het zangfestijn de titel mee “Mag het wat minder ik en wat meer WIJ?” Janneke Stam legt uit dat dit thema erg actueel is. “We mogen best een andere mening over zaken hebben maar we moeten daarbij wel blijven luisteren naar elkaar. Het is fijn als we meer respect voor elkaar tonen.” Het samen zingen kan al helpen om aan alle emoties uitdrukking te geven en weer energie op te doen. “Zingen verbroedert echt!” Er worden alleen moderne liederen gezongen. Songs die iedereen wel kent zoals “Iedereen is van de wereld. Nummers van S10 en van Maan.”

Het zangfestijn is daardoor heel laagdrempelig en voor iedereen geschikt, voor jong en oud, gelovig en ongelovig. Er wordt gezongen met het huiscombo o.l.v. Marcel Kooijman. Lekker inhaken en meedeinen. Toegang is gratis, een kleine bijdrage mag natuurlijk altijd. Op zondag 19 maart, van 15.30 - 17.00 uur in de Bonaventurakerk, Rijnstraat 56 in Woerden.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Corry Roest draagt Andante Uitvaartbegeleiding over aan vertrouwde gezichten 8 uur geleden
Afbeelding
Een cheque voor de jeugdbrandweer Linschoten 9 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen omtrent tijdelijke opvang in klooster 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente faciliteert tijdelijke opvang in Haastrecht 11 uur geleden
Afbeelding
Raadsvergadering Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Gelijke spelen voor Montfoort en Haastrecht 13 uur geleden
Afbeelding
Belevingsgerichte gangen in De Wulverhorst 27 mrt., 19:00
Afbeelding
Hij was geen bezemleuner 27 mrt., 18:00