Afbeelding
Foto:

‘Hartjes op de fiets’ gestopt

Algemeen

‘Hartjes op de fiets’ nemen afscheid. Acht jaar geleden ontstond spontaan een eerste actie, die er met name op gericht was om de fietsveiligheid van jonge kinderen in Montfoort veiliger te maken. “In de afgelopen acht jaar hebben we heel veel gedaan. Veel voor, maar de laatste jaren vooral achter de schermen”, zo laten initiatiefnemers Tanja, Christel en Nienke via Facebook weten.

“Met jullie steun kwam er een hoge attentiewaarde bij de Gemeente Montfoort. Dankzij de crowdfunding konden we eigen verkeersborden ontwerpen en plaatsen. Dit was uniek in Nederland! We namen deel aan carnavalsoptochten, gaven 101 interviews en hadden de aandacht in de kranten. Hart van Nederland kwam op bezoek, we stonden op de lentemarkt en hielden een actie tegen parkeren in het park. Verder waren er nog meer toffe dingen bij Veilig Verkeer Nederland.”

Veel werd bereikt door ‘Hartjes op de fiets’, maar niet alles. De afgelopen jaren leek het stil, maar timmerden de dames nog hard aan de weg: “Graag hadden we onze missie bekroond met een natuurspeeltuin in het Stadspark. Helaas hebben we dit na jaren inzet niet van de grond kunnen krijgen, omdat we hierin niet de nodige steun van de gemeenteraad ontvingen. We hebben hiervan wel geleerd om heel veel engelengeduld op te brengen. En soms komen nu eenmaal niet alle wensen uit.”

Tanja, Christel en Nienke spreken een dankwoord uit aan eenieder die ‘Hartjes’ gesteund heeft: “Via deze weg willen wij jullie ontzettend bedanken voor al jullie enthousiaste reacties, vragen en sponsoring. Wij koesteren deze acht jaar, vol met fijne herinneringen. Met heel ons hart hebben we er van genoten!” ???

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 11 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 12 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 13 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 16 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 20 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 21 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00