Bastiaan Broekhuizen probeert in de aanval te gaan met de bal.
Bastiaan Broekhuizen probeert in de aanval te gaan met de bal. Foto: hederik@studioduel.nl

OZV Jeugd wint van koploper

Algemeen

OZV Dg (tot 13 jaar) heeft afgelopen zaterdag voor een stunt gezorgd door te winnen van de koploper De Gouwe uit Waddinxveen. De ploeg uit Waddinxveen had al drie jaar lang geen nederlaag geleden en was dan ook de favoriet. De wedstrijd zou uitgroeien tot een ware thriller waar OZV uiteindelijk aan het langste eind zou trekken.

OZV en de Gouwe waren erg aan elkaar gewaagd en het spel golfde dan ook over en weer. De teams legden elkaar het vuur na aan de schenen. Het was OZV dat brutaal een voorsprong nam, maar de sterk spelende Lucas Sol wist snel het evenwicht te herstellen.

Met een fraaie backhand van Kai de Jong nam De Gouwe de leiding over en via Nikki Pet liep de Gouwe verder uit naar 1-3. Het was nu de beurt aan OZV om zich te laten gelden met de slim spelende Arjan de Ruiter en de scorende Bram de Bruyn. Met een stand van 4-4 halverwege de wedstrijd werden de verhoudingen goed weergegeven.

Met Stijn Koolhaas, Jelle Houdijk, Sem Langeveld en Bastiaan Broekhuizen lag er een solide verdediging die weinig kansen weggaf en met Steijn Sluijs lag er bij OZV een goede keeper op doel die met zijn verre passes telkens weer voor gevaar zorgden.

In de laatste periode was het stuivertje wisselen met doelpunten aan De Gouwe’s zijde van Nikki Pet en Kai de Jong en aan OZV’s zijde doelpunten van Hanne Schoonderwoerd en Bram de Bruyn.

Het was Tatum van der Schoor die dertien seconden voor tijd na een mooie aanval de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van OZV besliste 7-6.

Na afloop van de wedstrijd liepen de emoties van euforie aan de ene kant en verdriet aan de andere kant hoog op, maar het publiek had een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld gekregen.

Afbeelding
Railfiets 4 minuten geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 14 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 15 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 16 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 19 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 21 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain gisteren
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00