Wie mee wil denken met Wim van Rooijen kan hem bereiken viawvanrooyen@hetnet.nl of 0348 562563
Wie mee wil denken met Wim van Rooijen kan hem bereiken viawvanrooyen@hetnet.nl of 0348 562563 Foto: Aad Kuiper

Onvermoeibaar op zoek

Algemeen

Nadat hij mede aan de wieg heeft gestaan van o.a. het Touwmuseum en het Repaircafé in Oudewater probeert hij ook al jaren een ouderencafé van de grond te krijgen. Tot nu toe is hem dat niet gelukt, maar onvermoeibaar blijft hij op zoek naar een plek voor zo’n ouderenontmoetingsplaats die een paar dagdelen in de week senioren in een gezellige sfeer een warm welkom zou moeten bieden. Overigens zijn daar in zijn visie niet alleen ouderen, maar ook minder ouderen uiteraard van harte welkom, maar zo’n ruimte moet natuurlijk wel aan zekere toegankelijkheidseisen voldoen. Wellicht krijgt hij het binnen afzienbare tijd voor elkaar.

Vrijwilligers is het probleem niet

Met het idee van een ouderencafé speelt de inmiddels 85-jarige Wim van Rooijen - want hij is ook hiervan de initiatiefnemer - al een kleine tien jaar: “Een aantal jaren geleden leek het erop dat er nog iets in de Klepper - hij noemt het af en toe nog Thalia - gerealiseerd zou kunnen worden, maar toen dat niet meer kon, heb ik gekeken of we bijvoorbeeld in de Eiber terecht zouden kunnen. Daar heeft toen, bij gebrek aan ruimte in een school, een klas met kinderen een plekje gekregen. Tijdens de coronaperiode heeft mijn zoektocht even stilgelegen. Maar daarna ben ik in de buurt van het centrum van Oudewater verdergegaan met zoeken, maar óf het is veel te duur óf de eigenaar van het pand heeft geen interesse. In ieder geval heb ik tot nu toe steeds bot gevangen. Maar misschien heb ik nog iets over het hoofd gezien, of is er iemand van gedachten veranderd. Er was zelfs een politieke partij die op een gegeven moment heeft meegedacht, maar daar heb ik jammer genoeg niets meer van gehoord. Ik blijf zeker op zoek en ook blijf ik hoop houden dat het uiteindelijk lukt.”

“Over vrijwilligers die een paar dagdelen op zo’n plek willen helpen maak ik me niet druk; er hebben er al een paar gezegd, dat ze hier graag toe bereid zijn. Als zoiets trouwens gerealiseerd is moet het natuurlijk wel de kans krijgen om te groeien, want het zal niet vanaf dag één vol zitten.”

Van Rooijen ziet het al helemaal voor zich: mensen die even naar het centrum gaan of naar de markt en dan even gezellig een kopje koffie of thee gaan drinken. Of misschien dat ze er in een gezellige sfeer een kaartje gaan leggen. “Natuurlijk doen de Zonnebloem en OudewaterVitaal en andere organisaties zeker wel iets en kun je af en toe terecht in De Wulverhorst, maar dat is allemaal in een soort clubverband of in een grote zaal. Wat ik graag wil realiseren is gewoon een gezellige, makkelijk toegankelijke en sfeervolle ruimte waarvan mensen weten wanneer het open is en dan de keus hebben om ernaartoe te gaan. Mij zou je er vaak vinden en ik weet dat er nog veel meer mensen zijn die zoiets graag zouden willen.”

Wie mee wil denken met Wim van Rooijen kan hem bereiken via wvanrooyen@hetnet.nl of 0348 562563

Aad Kuiper

Afbeelding
Corry Roest draagt Andante Uitvaartbegeleiding over aan vertrouwde gezichten 8 uur geleden
Afbeelding
Een cheque voor de jeugdbrandweer Linschoten 9 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen omtrent tijdelijke opvang in klooster 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente faciliteert tijdelijke opvang in Haastrecht 11 uur geleden
Afbeelding
Raadsvergadering Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Gelijke spelen voor Montfoort en Haastrecht 12 uur geleden
Afbeelding
Belevingsgerichte gangen in De Wulverhorst 27 mrt., 19:00
Afbeelding
Hij was geen bezemleuner 27 mrt., 18:00