Afbeelding

Samen Touren tegen Kanker

Algemeen

Wielerkaravaan L’Etape Rotterdam by Tour de France fietst door regio Haastrecht, Oudewater, Waarder en Driebruggen

Zaterdag 16 juli wordt het fietsevenement L’Etape Rotterdam by Tour de France georganiseerd. L’Etape Rotterdam by Tour de France Peloton Ride is de nieuwe naam van wat voorheen de Erasmus MC - Tour de Rotterdam heette. Alle Rotterdamse wielerevenementen zijn samengevoegd in het Rotterdam Cycling Festival. Dit is een samenwerking tussen o.a. de gemeente Rotterdam. Rotterdam Topsport met de ASO, de organisator van o.a. de Tour de France, met als doel een toekomstige start van de Tour de France in Rotterdam / Den Haag. De opbrengst van het evenement is bestemd voor de actie ‘Samen Touren tegen Kanker’ van de Erasmus MC Foundation en Daniel den Hoed Fonds en zal worden besteed aan onderzoek om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten voor, tijdens en na de behandeling te verbeteren.

L’Etape Rotterdam by Tour de France Peloton Ride is een recreatieve toertocht voor toerfietsers met een lengte van ca. 120 km. De toertocht gaat o.a. door Rotterdam-Centrum en vervolgens via de Krimpenerwaard, Oudewater, Reeuwijk, Boskoop en Waddinxveen terug naar Rotterdam om vervolgens via Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs terug te keren op de start-/finishlocatie bij de wielervereniging RWC Ahoy naast Rotterdam The Hague Airport.

Naast diverse toertochten van verschillende afstanden, wordt ook dit jaar weer de pelotonstocht gereden.

De deelnemers rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 28 km/uur in een gesloten groep onder begeleiding van politie en verkeersregelaars. Ook geluidswagens, diverse medische teams, pers en andere volgers maken deel uit van de wielerkaravaan.

De wielerkaravaan zal o.a. onderstaande wegen in Haastrecht, Oudewater, Papekop, Waarder en Driebruggen passeren (tijden bij benadering):

Bergambacht 10.17 uur - Zuidbroek, Benedenberg, 10.25 uur - Molenlaan, Tussenlanen, Bovenberg

Vlist 10.45 uur - West Vlisterdijk

Haastrecht 10.54 uur - Bredeweg, Grote Haven, N228

Oudewater 11.08 uur - Goudsestraatweg, Zwier Regelinkstraat, Johan J. Vierbergenweg

Papekop 11.17 uur - Johan J. Vierbergweg

Waarder 11.22 uur - Oosteinde, Westeinde

Driebruggen 11.28 uur - De Groendijck, Kerkweg, Laageind

Bodegraven 11.43 uur - Nespad, Oud Bodegraafseweg, J.C. Hoogendoornlaam

Tijdens de passage zal het overige verkeer voor ca. 5 minuten worden stilgezet.

Meer informatie is te vinden op www.samentourentegenkanker.nl of www.rotterdam.letapebytourdefrance.com