Afbeelding
pr

Skate4, laagdrempelig skaten

Algemeen

Om de jeugdskaters van SVO op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wedstrijdsport wordt er gedurende het seizoen speciaal voor hen een toernooi van vier wedstrijden georganiseerd op de thuisbaan op het Statenland. Gedurende dit toernooi draait het niet om winnen en verliezen, maar gaat het vooral om het plezier. De eerste Skate4 in de reeks werd gehouden op vrijdag 10 juni. Maar liefst 23 enthousiaste jeugdskaters verschenen aan de start.

De wedstrijd werd afgetrapt door de jongste deelneemster van de avond, Nova de Jong. Zij mocht als eerste laten zien hoe snel zij een ronde kon rijden. Naarmate de oudere en meer ervaren skaters aan de beurt kwamen werden de neergezette tijden steeds sneller. Sommige rijders namen even rustig de tijd om bij het uitkomen van de laatste bocht vriendelijk in de camera van de fotograaf te lachen. De Montfoortse Björn Bouwman liet mooie progressie zien en zette de snelste rondetijd van de avond neer.

De series werden ingedeeld aan de hand van de gereden rondetijden. De wat minder ervaren en daardoor nog wat langzamere rijders streden tegen elkaar gedurende twee ronden. Hoewel er aan het einde van de rit geen echte winnaar aangewezen zou worden, streden de jeugdige skaters voluit om als eerste over de streep te komen. Gelukkig kregen alle skaters een luid applaus van de toeschouwers, ongeacht of ze nu als eerste of als laatste finishten.

Bij de snellere rijders, die drie ronden moesten skaten, was het ook duidelijk dat het winnen voor hen toch wel degelijk belangrijk is. Na afloop moesten een paar rijders er even op gewezen worden dat trekken en duwen echt niet mag. Gelukkig levert het bij Skate4 nog geen diskwalificatie op als je alles in de strijd gooit in een poging een tegenstander in te halen.

Rosan Oosterlaken, een van de jongste rijdsters maar met ondertussen al heel wat jaartjes skate-ervaring, moest het in de series opnemen tegen de ‘grote jongens’. Ze streed voor wat ze waard was, maar kon niet voorkomen dat het wederom Björn was die als eerste de finish bereikte.

Het derde onderdeel van de avond was de teamsprint. In gelijkwaardige teams werden vier ronden tegen elkaar gereden, waarbij na elke ronde de voorste rijder het strijdtoneel verliet. Het leverde een prachtig spektakel op. Tot op het laatste moment bleef het steeds spannend welk team als eerste de eindstreep zou halen.

Het laatste onderdeel was een mini-marathon over vijf ronden. Aangezien de kinderen al behoorlijk veel achter elkaar gereden hadden, werd dit een onderdeel voor de liefhebbers die er de energie nog voor hadden. Toen alle rijders aan de start verschenen werd nogmaals duidelijk hoe gemotiveerd de kinderen waren en dat er duidelijk veel plezier aan de wedstrijd beleefd werd. Aan het beoogde doel van Skate4 werd ruimschoots voldaan. Dat de rijders tijdens de wekelijkse trainingen ook flink behendig worden gemaakt, kwam bij de start van de mini-marathon goed van pas. De fotograaf stond midden op de baan om een mooi plaatje van de start te schieten, maar kon niet meer op tijd wegkomen. Lachend en ondertussen de fotograaf een berisping gevend, skaten de kinderen behendig om haar heen.

Na afloop kregen de kinderen allemaal een lekker ijsje. Op de vraag of ze volgende keer weer meedoen, werd volmondig ‘ja’ geantwoord. Daar hoeven ze niet lang op te wachten.

Op zaterdag 25 juni wordt de tweede Skate4 georganiseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Boomband spijkeren 1 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 3 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 6 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 20 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 22 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 23 uur geleden
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 27 mrt, 14:00
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 27 mrt, 11:00