De prijswinnaars in Jaarsveld.
De prijswinnaars in Jaarsveld. pr

Rian Baas wint in Jaarsveld

Algemeen

Afgelopen zaterdag werd er in Jaarsveld gesprongen om de RB-traprenovatie bokaal. De springers hadden veel last van de stevige zijwind, wat resulteerde in veel natsprongen maar de winnende afstanden in de diverse groepen waren toch uitstekend te noemen.

Bij de senioren ging de titel naar Rian Baas uit Gouda. Al in de voorronde kwam hij tot een schitterende 20.93. Voor hem betekende dat zijn beste seizoenprestatie, zijn tweede dagtitel en de nieuwe leider in het De Samenwerking-klassement bij de senioren. Ook Lucas van Eijk sprong zijn beste seizoenprestatie. De man uit Haastrecht werd met 19.94 tweede. Het brons ging met 19.90 naar Erwin Timmerarends (Bodegraven).

Zijn broertje Harmen (Montfoort) pakte met 17.89, al in de voorronde gesprongen, de titel bij de junioren. Rick Cazant (Kockengen) werd met 16.41 tweede, en het brons ging met 15.44 naar Jorn Kamphof uit Linschoten.

In de jongensgroep zat afgelopen zaterdagavond de meest spanning. Slechts 32 cm verschil zat er tussen de winnaar en de nummer drie. Uiteindelijk ging Harmen Bogaard (Polsbroek) er met 16.32 met de titel vandoor. Zijn plaats- en clubgenoot Gerwin de Jong pakte met 16.04 het zilver, en het brons ging met 16.00 naar Wessel Schenk (Schoonhoven).

De strijd in de damesgroep ontbrandde in de finale. Daarin bleek Laura Maaijen uit de Haastrecht uiteindelijk de sterkste, en pakte zij met een seizoenrecord van 15.50 de titel. Thuisspringster Demi Groothedde werd met 14.38 tweede, en het brons ging met 14.25 naar de nieuwelinge in deze groep; Suzanne Mulder uit Vlist.

De wedstrijd in de meisjesgroep bleek achteraf al in de voorronde beslist. Het goud ging met 12.49 naar Lieke Stolwijk uit Bodegraven. Thalina van der Wind uit Snelrewaard sprong zich met 12.07 naar het zilver en het brons ging met 11.85 naar Nikita van Dijk uit Kamerik.

Volgende week gaat de polsstokkaravaan naar Polsbroekerdam waar er op zaterdag 11 juni om 14.30 uur gesprongen gaat worden om de ‘Klever Montage’-bokaal.