Het coalitieakkoord ‘Vitaal Vooruit!’ ondertekend;v.l.n.r. Erik Wassink - SGP, Jan Verburg - SGP, Wisja Pannekoek - VGBK,Pascal van der Hek - VGBK, Marco Advocaat - CDA, Irma Bultman - CDA,formateur Willem Schoof - VGBK, Heleen Vogel - VVD, Pascal Zuijderwijk - VVD.
Het coalitieakkoord ‘Vitaal Vooruit!’ ondertekend;v.l.n.r. Erik Wassink - SGP, Jan Verburg - SGP, Wisja Pannekoek - VGBK,Pascal van der Hek - VGBK, Marco Advocaat - CDA, Irma Bultman - CDA,formateur Willem Schoof - VGBK, Heleen Vogel - VVD, Pascal Zuijderwijk - VVD. Hans Breuer

Nieuwe coalitie Krimpenerwaard

Algemeen

‘Vitaal Vooruit!’ met aandacht voor krachtige gemeenschappen, vitale kernen en landelijk buitengebied

De partijen VKGB, SGP, CDA en VVD gaan deze raadsperiode het nieuwe college van B&W vormen. Op 24 mei hebben zij het coalitieakkoord ‘Vitaal Vooruit!’ ondertekend. Zij willen in de komende vier jaar werken aan krachtige gemeenschappen, vitale kernen en een toekomstig landelijk buitengebied. Een Krimpenerwaard waar we er voor elkaar zijn, met voldoende ruimte voor wonen en werken en waar aandacht is voor de uitdagingen van ons landschap.

Dit is het resultaat van hard werken door afgevaardigden van de coalitiepartijen, de inbreng van oppositiepartijen en een expertgroep. Enkele oppositiepartijen hebben hun inbreng geleverd op thema’s, die voor hen van belang zijn. Daarnaast hebben verschillende organisaties adviezen gegeven op thema’s als economie, werkgelegenheid en jeugd. Formateur Willem Schoof kijkt terug op een hele constructieve en prettige samenwerking. “Dit heeft geleid tot een waardevol akkoord voor onze Krimpenerwaard. Het is nu aan het nieuwe college om deze ambities te vertalen naar concrete doelen.”

Inwoners centraal

De inwoner staat zowel in dienstverlening als in participatie centraal. Want zij zijn en maken de Krimpenerwaard. De nieuwe coalitie vindt het belangrijk dat inwoners kunnen en willen meepraten over hun sociale en fysieke leefomgeving en zich ook gehoord voelen. Ze moeten invloed kunnen hebben op initiatieven die hen raken en ook eigen initiatieven kunnen ontplooien.

3.000 woningen

Om de vitaliteit van de kernen te versterken wordt ingezet op het ontwikkelen van de minimaal 3.000 woningen uit de woonvisie. Woningen in de kernen of aan de randen van de bestaande kernen. Deze extra woningen zijn nodig om de voorzieningen en een evenwichtige samenstelling van de bevolkingsopbouw te behouden. Daarnaast zorgen bedrijven voor werkgelegenheid en zijn van groot belang voor de lokale en regionale economie. Bedrijven moeten daarom de ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen in de Krimpenerwaard.

Beoogde wethouders

In de nieuwe coalitie zijn de beoogde wethouders: Pascal van der Hek (VGBK), Erik Wassink (SGP), Irma Bultman (CDA), Ria Boere (VVD) en Wisja Pannekoek (VGBK).

In de raadsvergadering van dinsdag 7 juni wordt het coalitieakkoord besproken en de wethouders benoemd en beëdigd.

Cees Reichard

Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 1 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 4 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 18 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 19 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 20 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 23 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? gisteren
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 24 apr, 09:00