Vogeltjesland van Jannie van Essen.
Vogeltjesland van Jannie van Essen. pr

Gedichten met beeldende kunstwerken

Algemeen

Emmy van Harskamp en Corie Grootendorst organiseerden vorig jaar in Haastrecht de poëziewandelroute ‘Tussen de Weg en de Wereldrand’. Dit deden ze in samenwerking met de Vereniging Krimpenerwaard Kunstwaard. Gedichten van verschillende kunstenaars hingen achter de ramen van particulieren en winkeliers. Deze zomer organiseert de Krimpener Kunstwaard een vervolg op deze poëzieroute met een beeldende kunsttentoonstelling.

Kunstenaars lieten zich inspireren door één van de gedichten en maakten daarover een werk. Deze kunstwerken en de daarbij behorende gedichten zijn vanaf 5 juni tot 8 augustus te zien in het Ontmoetingscentrum de Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel.

Zeventien beeldend kunstenaars exposeren elk een werk, dat zij speciaal maakten bij één van de gedichten. Er is groot en klein werk, ruimtelijk en vlak. Er zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien. De werken worden samen met de gedichten geëxposeerd. Dichters en beeldend kunstenaars zijn uit alle delen van de Krimpenerwaard afkomstig. Dat is in de tentoonstelling goed terug te lezen en te zien. Mooi is het hoe beeldend kunstenaars de gedichten vertalen en naar hun hand zetten.

Op zondag 12 juni vindt om 15.00 uur de feestelijke opening plaats. De tentoonstelling is alle dagen van de week te bekijken in De Tuyter.

Cees Reichard

Afbeelding
Boomband spijkeren 2 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 4 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 7 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 21 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 23 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia gisteren
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 27 mrt, 14:00
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 27 mrt, 11:00