De Streekwinkel draait volledig op enthousiaste vrijwilligers.
De Streekwinkel draait volledig op enthousiaste vrijwilligers. Cees Reichard

Bijeenkomst ‘Lekker Lokaal’ met een proeverij

Algemeen

In en om de Krimpenerwaard vind je de lekkerste en mooiste streekproducten. Verse groente, fruit, kaas, vlees, jam, zuivel en nog veel meer. Esther van Leeuwe van ‘Smaak van de Waard’ nam op woensdag 11 mei de Vlistenaren in Ons Honk mee naar al deze streekproducten. Zij hield een lezing over future food, hoe onze toekomst smaakt en aansluitend was er een presentatie van de producten met een miniproeverij. Deze werd verzorgd door Frida Mooijman van de Streekwinkel Krimpenerwaard.

Esther van Leeuwe vertelde over de mooie en heerlijke kazen die we in de Krimpenerwaard hebben: “Maar er is zoveel meer wat lekker en belangrijk is.” Zij vindt dat er veel manieren zijn om lekker te eten. “Door klimaatverandering en hogere temperaturen gaan we andere producten produceren. De toekomstige generatie zal met een beslisboom de keuze maken wat we als samenleving gaan maken en dus gaan eten. Zonder een opgelegde keuze; iedereen bepaalt dit zelf. Wel of geen vlees, meer voedsel van eigen bodem of meer eigengemaakte sapjes. En zo kan ik nog wel even doorgaan“.

Streekwinkel

Daarna presenteerde Frida Mooijman lokale producten. Om deze ook te kunnen proeven stonden deze lekkernijen voor eenieder uitgestald. Men begon met geitenmelk uit Stolwijk. Lekker romig en een beetje zurig, het deed een beetje aan karnemelk denken. Daarna waren er o.a. kaneelcrackers, persensiroop met gember en vla van Schep uit Bergambacht. Het viel bij de proevers allemaal goed in de smaak. Dat bleek wel uit de verkoop van de producten die daarop volgde. Deze zijn ook te koop op www.streekwinkelkrimpenerwaard.nl. Plaats je bestelling voor woensdag 10.00 uur dan worden de boodschappen op vrijdag op een adres in de Krimpenerwaard bezorgd. Of men haalt ze gratis op bij een afhaalpunt.

Deze smakelijke bijeenkomst ‘Lekker Lokaal’ werd georganiseerd door Streekwinkel Krimpenerwaard in samenwerking met Welzijn Krimpenerwaard, Smaak van de Waard, Dorpsvereniging Vlist en Streekfonds Krimpenerwaard.

Cees Reichard

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 3 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 4 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 5 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 8 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 10 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 13 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00