Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Jippie, weer Koningsspelen in Oudewater

Algemeen

Na twee weken vakantie gevierd te hebben, hadden de basisschoolleerlingen van Oudewater afgelopen week alweer een feestdagje. Op woensdag en donderdag mochten de leerlingen van groep 1 tot en met 8 zich uitleven op de sportvelden tijdens de Koningsspelen 2022.

Sportverenigingen uit de regio kregen de kans om hun sport te promoten bij de leerlingen. Judo, boksen, volleybal, dansen, turnen; de kinderen konden van alles uitproberen. Een opvallende activiteit was het knuffelen van lammetjes, konijnen en cavia’s. Een manier om kinderen in contact te brengen met dieren en te laten zien dat dieren niet eng zijn, vertelde een medewerker van dierenspeciaalzaak Fauna Plaza. “Bovendien kunnen de leerlingen hier even heerlijk tot rust komen, tussen alle sportieve activiteiten.”

Zonning

Topfavoriet dit jaar was de stormbaan. In lange rijen stonden de leerlingen opgesteld om vervolgens te rennen, klimmen en glijden over en van de stormbaan. Op beide dagen waren een paar honderd leerlingen te vinden op de sportvelden. Kinderopvangorganisatie YellowBellies was weer verantwoordelijk voor de organisatie. Een hele klus, wist Sven Rietveld te vertellen. En ja, de Koningsspelen op 11 en 12 mei, dat klinkt misschien wat vreemd. “Maar het kwam in de planning beter uit, en er is veel meer kans op mooi weer, dan eind april”, legde Sven uit. En gelijk had hij, want het waren twee prachtige dagen, met af en toe behoorlijk wat zon. En de kinderen? Die straalden allemaal!

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zonovergoten Lentemarkt wordt druk bezocht 27 minuten geleden
Afbeelding
Kampioenschap voor FC Oudewater 2 1 uur geleden
Afbeelding
Eerste 'Vind het live!' groot succes! 2 uur geleden
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 3 uur geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 3 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 4 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 4 uur geleden
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 23 uur geleden