Bart Meuleman (archieffoto).
Bart Meuleman (archieffoto). Gerard van Hooff

Achtervolger Alphia overbrugt kloof niet

FC Oudewater - FC Oegstgeest 0-0

Tot het uiterste gaan om de punten te pakken. Dat is wel wat er gebeurde op het veld en toen het eindsignaal klonk lag bijna het hele Oudewaterse team plat op het gras naar adem te happen. Het harde werken leverde voetballend een matige eerste helft op, want het ontbrak hier en daar aan het juiste inzicht. De tweede helft stond bol van de spanning en had op het moment dat Oudewater meer risico’s ging nemen ook nog heel anders af kunnen lopen. Bij het eindsignaal was de laatst doorgekregen stand bij Nieuwkoop - Alphia nog in Alphens voordeel. Dat zij het voor de tweede maal in vier dagen ‘lieten liggen’ was uiteindelijk nog een opsteker. Alles blijft in eigen hand.

Snel openingsoffensief

In seconde nummer 10 moest de Oegstgeester doelman Davey Braggaar met veel moeite de bal van de schietgrage voeten van Sven Rietveld plukken. Een razendsnelle eerste aanval dus. Dit beloofde wel het een en ander voor de minuten die zouden volgen Oegstgeester Joshua Overvliet probeerde het een kleine tien minuten later ook maar eens. De eerste poging op het doel van Bart Meuleman was echter een ruim over geplaatste bal. Ook een kopbal van Daan van Moorsel ging - na een corner - ruim over het Oudewaterse heiligdom. Het overwicht van de gastheren was niet echt zo groot dat ze FC Oegstgeest het leven echt zuur maakte. Het stokte telkens weer rond de zestienmeter en ook de aanvallen van de gasten kwamen niet veel verder en dat waren er ook wel beduidend minder, hoewel zeker niet van gevaar ontbloot. En mocht dat wel zo zijn, dan was daar altijd nog de Oudewaterse verdediging die, hoewel geïmproviseerd in samenstelling, stond als een huis.

Wisselwerking

In de loop van de tweede helft zouden de meeste wissels aan beide kanten hun kans krijgen om de moegestreden en/of geblesseerde collega’s te vervangen. Naarmate de tijd vorderde werd er een behoorlijke aanslag op de conditie gepleegd. Hier had Oegstgeest duidelijk meer last van en het wachten was dan ook op een ontknoping zoals eerder in de uitwedstrijd; scoren in de laatste minuut. Het had er ook alle schijn van dat dit zou gaan gebeuren. Vele hoekschoppen zorgden voor gevaarlijke situaties voor het doel van Den Hollander en zijn mannen, maar telkens weer werd de bal van de doellijn weggewerkt of was er ergens een blokkade die het scoren in de weg stond. De bal mocht er niet in en het massaal aanvallen van FC Oudewater hield ook in dat er meer ruimte werd weggeven aan de tegenstander. Met alle risico’s van dien. Dat o.a. Steven Apcar hier geen gebruik van maakte was een geluk, net als het gelijke spel dat medekandidaat voor de titel Alphia op de grasmat toverde. Uiteindelijk verzuimde de thuisploeg dus om weer verder afstand te nemen op de ranglijst. Er wachten nog drie zware wedstrijden en het kampioenschap is dus nog best ver weg!

Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00