Puntendeling tegen leider meer dan terechtZesde plaats vrijwel zeker voor WDSLinschoten speel gelijk tegen koploper Woerden

Cabauw - Haastrecht 3-0

Cabauw werd gezien als een lastige hobbel op weg naar de eindstreep, maar dat bleek reuze mee te vallen. Ondanks dat de lijst van geblesseerde spelers steeds groter wordt - Lars Harmsen knieklachten, Rogier Schroder hamstring en de reservespelers Kelvin Poot, Joep Wijnands en Marnix Dongelmans zaten niet ‘okselfris’ op de bank en keeper Rob de Wit kwam te laat en zat hierdoor als wissel - kon trainer Marco Versloot een prima elftal opstellen.

Op het harde, maar verder goed bespeelbaar, grasveld was Haastrecht vanaf minuut één de betere ploeg. Uit één van goed opgezette aanvallen, was het dit keer Job Vloedgraven die Thymen Raateland wegstuurde op de rechterflank. Een handig overstapje van Stephan Bakker op de voorzet van Raateland zorgde dat de op dreef zijnde Bjorn van Leeuwen - de laatste vier wedstrijden scoorde hij - de 0-1 binnenschoot. Cabauw schoot vlak erna de bal zowel op de lat als paal. Achteraf de enige twee mogelijkheden. Onder leiding van Danny de Bruijn en invaller keeper Lucas Reichard stond de verdediging als een huis.

Inmiddels was Robert Dongelmans geblesseerd uitgevallen en vervangen door zijn broer Marnix. En ook dat werd probleemloos opgepakt.

Halverwege de 1e helft was het Captain Bakker die een verre ingooi van Mark Koorevaar droog met zijn chocoladebeen in de hoek schoot; 0-2. En net voor rust kwam de genadeklap voor Cabauw. Op links gaf Niels Mulder de bal strak voor op de aangestormde Raateland. Snoeihard kopte hij onderkant lat binnen; 0-3.

De tweede helft had schriftelijk afgekund. Haastrecht vergat om verder afstand te nemen en Cabauw was niet bij machte om gevaar te stichten. En zo kom de net van blessure herstelde Joep Wijnands en jeugdige Sem de Bruijn minuten maken.

Volgende week wacht hobbel twee GSV, ook een ploeg uit de top vijf die nog meedoet voor de derde periode en speelt Bergambacht de lastige uitwedstrijd tegen buur Stolwijk.

Zesde plaats vrijwel zeker voor WDS

WDS - Hazerswoudse Boys 1-2

Dat Hazerswoudse Boys nog strijdt om de derde plek was niet direct te zien in de wedstrijd tegen WDS. Hazerswoudse Boys zakte in en liet het voetballen over aan WDS. Het zorgde er daarentegen wel voor dat het bij vlagen een open wedstrijd werd met kansen aan beide kanten. Opmerkelijk genoeg viel de 0-1 niet uit een kans, maar uit een verrassend afstandsschot van een meter of 25. Er was op dat moment ruim een half uur gespeeld. De keeper van WDS verkeek zich op de bal van Ivo Vogelaar en wist hem niet meer te keren. Enkele minuten voor de rust wist WDS de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het was Eric Cromwijk die na het doorkoppen van Elwin van der Stigchel de bal in het net volleerde; 1-1.

In de tweede helft ging de wedstrijd nog steeds gelijk op en wisten beide ploegen meerdere kansen te creëren. De mannen uit Hazerswoude profiteerden als eerste met nog een kwartier op de klok. Na een steekpass vanuit het middenveld werd er koelbloedig afgerond door Leo de Ruiter; 1-2. Dat het buitenspel was en dat het doelpunt niet mocht tellen was niet de mening van de dienstdoende arbiter. Hij liet zijn Driebrugse assistent links liggen en keurde het doelpunt goed. Ook na dit doelpunten werden er door beide teams nog meerdere kansen gecreëerd waarbij Hazerswoudse Boys nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Zo troffen zij eenmaal het aluminium. Ook het spelen van de lange bal door WDS leverde geen gelijkmaker op. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Hazerswoudse Boys, maar het goede nieuws is dat - met nog drie wedstrijden te gaan - WDS er vrijwel zeker van is dat het op de zesde plek zal blijven staan.

Linschoten speel gelijk tegen koploper

Woerden - Linschoten 2-2

Linschoten heeft de spanning in de titelstrijd teruggebracht door op bezoek bij SC Woerden gelijk te spelen (2-2). Evenals in de eerste ontmoeting was de puntendeling meer dan terecht. In de derde minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong. Na een aanval over de linkerzijde was het Jelle Baars die een perfecte voorzet afleverde op Jordi de Vormer. Volledig vrijstaand hoefde hij alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten, want de organisatie bij de thuisclub was volledig zoek; 0-1. In de fase na de openingsgoal had Woerden weliswaar meer de bal, maar aanvallend een vuist maken zat er nog niet in. Linschoten probeerde in de tegenstoot voor gevaar te zorgen, maar speelde te haastig om tot echt grote kansen te komen. Het was uiteindelijk Woerden dat uit een vreemde situatie op gelijke hoogte kwam. Een stuiterbal werd ineens het strafschopgebied in geslingerd en door hun centrale verdediger over de uitkomende doelman Nell heen gekopt; 1-1. Een grote tegenvaller, want de Linschotenaren hadden hun zaakjes verdedigend goed op orde. Op slag van rust kreeg Woerden nog een riante mogelijkheid, maar doelman Eric Nell wist zijn vingertoppen achter de bal te krijgen die op weg leek naar de linkerbovenhoek.

In het tweede bedrijf schoof Woerden al snel een extra mannetje naar het front toe, nadat Linschoten opnieuw profiteerde van de geboden ruimte. Nick de Kort - die al na 15 minuten spelen Vahid Demirbas had vervangen - volleerde een rebound knalhard in het doel; 1-2. Woerden ging de druk opvoeren, want zij wilden hun voorsprong op de ranglijst niet laten slinken. Er kwamen wel wat gevaarlijke situaties, waarbij vooral de fout van Eric Nell afgestraft leek te worden. Op onverklaarbare wijze wist hij een simpel balletje niet op te rapen en kon de Woerdense spits op doel schieten. Gelukkig voor de sluitpost had Dion Braakensiek zich op de doellijn opgesteld en kon hij redding brengen. Linschoten zou tot driemaal toe alleen naar het vijandelijke doel op kunnen stormen, ware het niet dat de grensrechter te pas en onpas zijn vlag in de lucht stak. Zelfs wanneer de spitsen twee meter op de eigen helft startten, deerde hem dat niet en scheidsrechter Maurits trapte er telkens met open ogen in. De gelijkmaker van Woerden was een kwartier van grote schoonheid, maar er ging wel een overduidelijke overtreding aan het kopduel vooraf. De arbiter zag echter niets verkeerds en keurde hem - tot ontsteltenis van Linschoten - goed; 2-2. In de laatste tien minuten probeerde Woerden nog de winst te forceren, maar verder dan een paar slappe pogingen kwamen zij niet. Eric Nell had telkens een antwoord of kon het speeltuig rustig naast laten gaan. Na het laatste fluitsignaal was het gevoel aan Linschotense zijde tweeledig; voor de tweede maal dit seizoen werd kampioenskandidaat Woerden op een gelijkspel gehouden, maar de uiteindelijke gelijkmaker voelde heel onrechtvaardig.