Afbeelding
pr

Roel C. Verburg beduidend sensationeel

Algemeen

Als je Roel vraagt, waar die C voor staat, zegt ie: voor Verburg. Zo’n antwoord kun je verwachten van een droogkomiek als Verburg. Zaterdagavond trad hij op in sociëteit St. Joseph in Montfoort, op uitnodiging van stichting Cultureel Montfoort.

Een kleine tachtig man publiek was afgekomen op deze ietwat onbekende cabaretier, maar niet minder leuk. Vanuit de invalshoek ‘Rock ‘n Roll’ belichtte hij zijn eigen leven. Hoe ‘Rock ‘n Roll’ dat wel was. Beduidend minder sensationeel, maar nog steeds rock ‘n roll!

Roel nam ons mee in zijn popmuziek ervaringen en vertelde dat hij vroeger in vele bandjes had gespeeld. Dat was nu goed te merken in zijn goede gitaarspel en zijn prettige (zang)stem. Een mooie rauwe stem. Maar vooral de teksten die uit zijn mond kwamen waren vaak hilarisch, dolkomisch en gortdroog. Tja, als je vroeger aan een plein gewoond hebt, met vier kerken daarbij, dan weet je wel hoe laat het is…..

Het publiek wist dit alles zeer te waarderen en lag menigmaal in een deuk van het lachen. Het lied over de taalpurist Verburg is er één, om meerdere keren te beluisteren, en elke keer zul je weer nieuwe grappen ontdekken. We kregen geen antwoord op de vraag wat er nu eerder was, de kip- of de eiersalade, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een laatste toegift, ‘Roel C. Verburg left the building’.

De seizoensafsluiting van Cultureel Montfoort is op 21 mei, dan komt de band the Sixties Revolution.