Kim Roeloffzen en Julie van de Ridder in actie in Warmond.
Kim Roeloffzen en Julie van de Ridder in actie in Warmond. Gé Wijnands

SVO’ers actief in binnen- en buitenland

Algemeen

Van Zuilichem en Warmond tot het Duitse Gross Gerau:

De uitdaging zoeken, dat was het doel om dit jaar als SVO ook de Oomssportcup te rijden. Bij de wedstrijden, vooral in het westen van Nederland, verschijnt altijd een groot deelnemersveld met veel sterke rijders aan de start. Het leidde bij de eerste wedstrijd in Warmond, die vorige zaterdag werd verreden, tot een ietwat verhoogde wedstrijdspanning bij de negenkoppige afvaardiging van de SVO. Maar daar hadden de rijders op de baan totaal geen last meer van. Vanaf de eerste race was duidelijk dat de SVO’ers voor de prijzen kwamen. Roan Vos verraste vooral zichzelf in de 200-meter tijdrit met een tweede plaats, op de voet gevolgd door Joran Koning en Dave van de Born. Waarschijnlijk waren ze geïnspireerd door Daphne van Kooten, die haar openingsafstand met overmacht won.

Op de 500 meter, die om praktische redenen werd ingekort tot 400 meter, moest er vervolgens geracet worden en dat was de SVO’ers wel toevertrouwd. Vrijwel alle rijders haalden de finale en degenen die dat niet redden gingen strijdend ten onder of sloegen vervolgens keihard toe in de B-finale. Ook op deze afstand pakte Daphne van Kooten de winst. Dit in een finale waar teamgenoot Isa van den Berg knap vierde werd. Bij de pupillen werd Koen Roeloffzen derde en reed Jullie van de Ridder naar een nette vijfde plek.

Met de afvalkoers werd ook de strijdlust van de SVO-rijders zichtbaar. Koen Roeloffzen ging tot de bodem en liet zien dat een stalen conditie goud waard is: hij sloot de laatste race met een tweede plek af. Ook Julie van de Ridder streed voor wat ze waard was en door te blijven knokken kwam ze als derde over de streep. Bij de heren kadetten wisten Joran, Roan en Dave elkaar goed te vinden en maakten als SVO-trein de baan onveilig. Ook Jordy Kemp leverde een mooi gevecht met zijn tegenstanders en wist er telkens een te verschalken. Daphne van Kooten zette in deze afstand gedecideerd de puntjes op de i door 5 rondjes voor het einde ten aanval te gaan. “Ik heb het eerste deel van de wedstrijd helemaal niets gedaan”, lachte ze na afloop bijna schuldig, maar haar demarrage werd door niemand beantwoord waardoor ze solo kon aankomen. Achter haar reed Isa van den Berg rondje na rondje op kop, wat bij een afvalkoers geen slechte plek is en haar uiteindelijk een vijfde plek opleverde. Ook Fleur Visser zocht de aanval, maar na een felle aanval vloog de kramp er in, waardoor de winst er dit keer niet in zat.

Daphne van Kooten won alle afstanden en dus het klassement, Joran Koning en Koen Roeloffzen werden in hun categorie allebei derde. Fleur Visser, Roan Vos en Julie van de Ridder werden alle drie vierde, Isa van den berg vijfde en Jordy Kemp knokte zich keurig naar een zestiende plek.

Europacup en landelijke baan in Zuilichem

Intussen reden Vita en Cas van Deuren in het Duitse Gross Gerau hun eerste Europacup van dit seizoen: in een sterk internationaal deelnemersveld met toppers uit landen als Colombia, Italië en de Verenigde Staten, hield het tweetal knap stand. In een supersnelle puntenkoers ging Cas vol in de aanval, veroverde een punt, maar kwam er voor de A-finale net één tekort. Sem van Beek reed in Zuilichem zijn tweede landelijke baanwedstrijd en haalde een keurige vijfde plaats in het dagklassement.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 32 minuten geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 1 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 2 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 3 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 3 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 6 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 8 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 11 uur geleden