Afbeelding
Cees Reichard

Een gezellige en drukke Koningsdag in Vlist

Algemeen

Na twee jaar werd weer als vanouds Koningsdag gevierd. Je kon merken dat de inwoners van Vlist dit een lange tijd gemist hebben, want ze waren massaal naar Ons Honk gekomen. Er werd koffie en limonade gedronken met een heerlijke oranjetompoes. Iedereen liet zich dit heerlijk smaken. Hierna opende de voorzitter van Dorpsvereniging Vlist, Hilda van der Sluis, met wethouder Leon de Wit Koningsdag 2022.

De voorzitter was verheugd over de grote opkomst. Ook verwelkomde zij de gedecoreerden van Vlist en Haastrecht bij naam. Wethouder de Wit feliciteerde namens het gemeentebestuur de Koninklijke familie met de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hij sprak de wens uit dat hij een fijne verjaardag in Maastricht zou hebben en hij wenste de Vlistenaren een feestelijke dag toe. De wethouder had nog een suggestie voor het nieuw te vormen college B&W. Hij hoopt dat zij in haar programma op zal nemen dat alles gedaan zal worden om de Koning ertoe over te halen in de Krimpenerwaard zijn verjaardag te komen vieren. Dit zei hij tegen het aanwezige raadslid Jan Verburg die namens de SGP deelneemt aan de coalitieonderhandelingen.

Aubade

Hierna volgde de aubade. Onder leiding van Anneke van Heertum, dwarsfluit, en Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon, zang, werden er uitbundig vijf liederen gezongen met als afsluiting het Wilhelmus. Na het Wilhelmus vroeg de wethouder een driewerf hoera voor de Koning. Toen was het tijd voor oranjebitter en ranja.

In de ochtenduren was er voor jong en oud een spelletjesrace. Vanaf twaalf uur was er voor iedereen een frietje met een kroket of frikadel.

Na deze mooie ochtend werd het feest afgesloten. ‘s Avonds was er in de Vlisterstee het traditionele Koningsdagmenu. Hier werd weer veel gebruik van gemaakt. De biefstuk met friet en salade was weer overheerlijk en het was vooral weer gezellig.

Cees Reichard

Afbeelding