Afbeelding
Otto Beaujon

Woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen op Statenland

Algemeen

De gemeente Oudewater heeft van het Rijk een akkoord op het aanbod om woonplekken voor Oekraïense vluchtelingen te creëren op de locatie Statenland. Het gaat om woonruimte voor ongeveer veertig Oekraïense vluchtelingen.

Oudewater en Woerden werken ook samen aan deze opdracht. Eerder deze maand betrokken de eerste Oekraïense vluchtelingen in Woerden de locatie De Stadspoort.

Voor het Statenland wordt gedacht aan ongeveer tien tijdelijke woonunits die elk geschikt zijn voor vier personen. In totaal kunnen dus ongeveer veertig personen gehuisvest worden. Om de units te kunnen plaatsen, moet het gebied eerst bouwrijp gemaakt worden. De werkzaamheden starten vermoedelijk begin juni.

Dinsdag j.l. is de gemeente Oudewater in gesprek gegaan met de direct omwonenden, ondernemers en gebruikers van de grond: er is nog een hoekje van het terrein in gebruik als volkstuin, en de camperplaats komt tijdelijk te vervallen. De gemeente kijkt naar alternatieven. Op het moment dat de definitieve planning bekend is, wordt deze breder gecommuniceerd.

Burgemeester Danny de Vries: “Voor de Oekraïense vluchtelingen is snelle actie geboden. Gelukkig is hier begrip voor. Uiteraard zijn er ook vragen en zorgen, wij zetten alles op alles om samen met betrokkenen zo goed mogelijk tot oplossingen te komen. Daarnaast zullen we ons ook inzetten voor een goede begeleiding van de vluchtelingen en binding met de Oudewaterse gemeenschap.”

foto