De talentvolle speler en debutant Sven de Hey volop in actie.
De talentvolle speler en debutant Sven de Hey volop in actie. Judith Groen.

Montfoort geeft zich niet zomaar over

Algemeen

Montfoort S.V.’19 - Sliedrecht 2-4

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van Theo de Boon het opnemen tegen de nummer 4 van de ranglijst Sliedrecht. Een team dat al jaren uitspreekt graag te willen promoveren. De trainer-coach van de thuisploeg gaf een basisplaats aan de talentvolle en goed presterende JO19 speler Sven de Heij.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Noordhoek trok de ploeg van trainer-coach Van de Steen het spel naar zich toe met vlot combinerend aanvalsspel.

Verhoef

Na een half uur spelen werd door Luciano van Harlingen een bal op rechts achter de Montfoortse verdediging gegeven aan de vrijgelaten Dennis Verhoef. Uit de draai wist hij de bal via de binnenkant paal binnen te schieten en de openingstreffer op zijn naam te schrijven, 0-1. Drie minuten later was Verhoef zijn directe tegenstander wederom te slim af en wist de bal klaar te leggen voor Chris Boom die eenvoudig de 0-2 kon binnenschuiven. Montfoort had aanvallend nog weinig laten zien maar in de 35e minuut gaf Timo Bakker een uitstekende voorzet op Christiaan Perrier, die de bal tegendraads inkopte maar via binnenkant paal weer het doel verliet. Even later kon Bakker alleen op doelman Mathijs Donatz afgaan, maar op het moment van schieten werd de bal nog net weg verdedigd.

Veerkracht

Na de rust kwam Monfoort met meer daadkracht uit de kleedkamers en zocht direct de aanval op. Perrier zette goed door in de zestien en bracht de bal voor het doel. Voordat Bart Roelofs kon acteren werd de bal tot corner verwerkt. Door de aanvalsdriften van de thuisploeg kwamen er mogelijkheden voor een snelle omschakeling van Sliedrecht. Na een dieptepass van Verhoef kon Nieuwesteeg alleen op doelman Stephan Adrichem afgaan en schoof koel de 0-3 binnen. De buit leek voor de bezoekers al binnen, maar Montfoort toonde veerkracht. Met de wissels Teun Ros en Zakaria El Bennay voor Robin Stokman en Junior Kolfschoten ging de thuisploeg er weer voor.

Strafschop

Een vrije trap vanaf achttien meter van Timo Bakker werd door doelman Donatz nog net onder de lat vandaan getikt. Een moment later werd Christiaan Perrier in de zestien aangespeeld en te ruw verdedigd, waarop arbiter Noordhoek besloot om de bal op de stip te leggen. Perrier schoot de bal feilloos langs de Sliedrecht keeper in de touwen, 1-3. Kort daarna werd Bart Roelofs weggestuurd en kon Perrier alleen op de keeper afstevenen. Zijn harde schot werd door doelman Donatz voor de voeten van Jesper Kolfschoten getikt, waarbij op miraculeuze wijze zijn inzet door invaller Van de Wetering van de doellijn werd gehaald. Nog meer druk van Montfoort bracht de verdediging van Sliedrecht steeds meer in moeilijkheden en het talrijke publiek zag een spannende tweestrijd.

Teun Ros

Na fanatiek doorzetten van de snelle Mike van Oostrom kwam de bal bij Teun Ros die heel eenvoudig de aansluitingstreffer kon binnenschuiven, 2-3. Nog maar net op het elektronisch scorebord bijgeschreven of Ros stond na een diepe bal van achteruit alweer alleen voor doelman Donatz, maar zijn slimme lob viel op het dak van het doel. Sliedrecht herpakte zich in de slotfase en na een vrije trap van Simonis gooide Luciano van Harlingen met zijn kopbal het duel op slot, 2-4. Montfoort toonde veel strijdlust en liet weer eens zien dat een wedstrijd nooit zomaar beslist is.

Joop Kurver

Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 1 minuut geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 1 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 15 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 16 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 17 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 20 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 22 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet gisteren