Afbeelding
pr

Mooie clinic van Schippertjes bij SVO

Algemeen

De planning van een spectaculaire clinic voor de wedstrijd- en jeugdskaters van SVO kon niet beter. Waar we afgelopen vrijdag nog wakker werden in een witte wereld en er op zondag geregeld een bui uit de lucht kwam vallen, scheen op zaterdagochtend de zon weer volop en waren de omstandigheden, ondanks de koude wind, prima te doen om het skateseizoen officieel te openen. De enkele verdwaalde sneeuwvlok en de dreigende donkere luchten waren niet sterk genoeg om roet in het eten te gooien. Een van de organisatoren kreeg dan ook gekscherend de tip dat het nu misschien wel hét moment zou zijn om een Staatslot te kopen.

De wedstrijdgroep trapte de clinic, gegeven door de tweelingbroers Kay en Rick Schipper, af. Dat deze mannen echte acrobaten op de skeelers zijn bleek meteen al toen een van de broers met slechts een skeeler aan al balancerend de baan betrad om daar, na de eerste instructies, pas zijn tweede skeeler aan te trekken. In hoog tempo werden er allerlei technische oefeningen gedaan, maar het publiek kon ook van een prachtig schouwspel, genaamd ‘de wasmachine’, genieten. Hierbij werd voortdurend in rap tempo gewisseld van koppositie.

Ondertussen verzamelden zich een flink aantal jeugdskaters langs de baan. Nadat zij even hadden kunnen genieten van het spektakel dat zich op de baan afspeelde, mochten ook zij de baan op. Beide groepen speelden gezamenlijk, op een op het eerste gezicht veel te klein afgebakend speelveld, een tikspel. De beperkte ruimte bleek echter een goede oefening voor extra behendigheid op de skeelers. De gebroeders Schipper splitsten zich vervolgens op. Kay concentreerde zich op de wedstrijdgroep. Veel aandacht was er voor het oefenen van korte bochtjes en een goede snelle start. Ondertussen werkten de jeugdskaters zich in het zweet onder leiding van Rick Schipper. Diverse technische oefeningen zoals de voor de skaters bekende olifantenoren, springen op de skates, diep zitten en het maken van korte bochtjes kwamen aan bod. Terwijl het toegestroomde publiek genoot van heerlijke warme chocolademelk voegden beide groepen zich weer samen om de clinic gezamenlijk af te sluiten. Eerst werden er nog wat technische oefeningen gedaan, zoals het rijden op een been en het springen van links naar rechts. Een prachtig gezicht was het toen de wedstrijdrijders zich mengden tussen de jeugdskaters en zo in een lange slang een complete ronde reden. Een viertal rijders kwamen hierbij ten val doordat de skeelers met elkaar verstrikt raakten. Meike van Straalen moest hierdoor helaas even opgelapt worden door de EHBO en kon niet meer deelnemen aan het laatste onderdeel van de dag, de flying lap. Alle skaters zetten hierbij een mooie rondetijd neer. Cas van Deuren toonde aan al flink aan de weg te timmeren. Zijn rondetijd week slechts enkele tienden van een seconde af van de tijden van de tweeling Schipper. Enkele jeugdskaters lieten deze middag zien in de toekomst wellicht de overstap te kunnen maken naar de wedstrijdgroep.

Na deze mooie opening van het seizoen gaan de trainingen weer van start op de skeelerbaan op het Statenland. En wie zich afvraagt of het volgen van een proefles mogelijk is: dat kan altijd. Stuur dan even een mailtje naar jeugdskaten@svooudewater.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 58 minuten geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 2 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 3 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 16 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 17 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 18 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 19 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 19 uur geleden