Afbeelding
Ronald Hoogendoorn

Nationale Diabetes Challenge zoekt wandelbegeleiders

Algemeen

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer twintig weken lang één keer per week in eigen buurt. Zij worden hierbij begeleid door vrijwilligers uit de zorg, sport en/of welzijn die optreden als wandeltrainer. De organisatie van de ‘challenge’ in Montfoort en Linschoten is op zoek naar vrijwilligers die wandeltrainer willen zijn.

De wandelingen starten in de week van 9 mei. De deelnemers trainen samen en werken toe naar de feestelijke finale op 24 september. Door de NDC ervaren deelnemers op een veilige en gezellige manier dat bewegen goed is voor hun gezondheid en tegen diabetes. Tijdens het wandelen worden ook andere gezondheidsthema’s besproken, zoals voeding, ontspanning en slaap.

De organisatie van de ‘challenge’ in Montfoort en Linschoten is op zoek naar wandelbegeleiders. Houd je van wandelen en lijkt het je leuk om in de periode mei tot september wekelijks een groep wandelaars te begeleiden in Linschoten of Montfoort? Meld je dan aan! Vrijwilligers kunnen een gratis opleiding tot wandeltrainer krijgen.

Samen met een andere begeleider neem je een groep mensen mee op een leuke zelf uit te zetten route. Dat gebeurt op een vast moment in de week, gedurende twintig weken (af en toe afwezig is geen probleem). Als je als vrijwilliger meedoet levert je dat de gezelligheid en waardering van enthousiaste deelnemers op. Je ondersteunt een goed doel (de Bas van de Goor Foundation) en je draagt bij aan de vitaliteit van de deelnemers.

Heb je interesse of vragen bel dan met Barbara Griffioen, 06 40207132.