V.l.n.r. Sem van Beek, Onne van Miltenburg, Mike Houdijk, Nienke Oosterlaken en Anne Murk.
V.l.n.r. Sem van Beek, Onne van Miltenburg, Mike Houdijk, Nienke Oosterlaken en Anne Murk. pr

Met Franklin in de rug

Algemeen

Storm Franklin, die vorige zondag over ons land raasde, zorgde voor een bewogen retourtje Heerenveen voor vijf jonge schaatsers van SVO. Vooral bij de terugreis moesten de chauffeurs het stuur met beide handen vasthouden om niet van de weg te raken. De vijf passagiers waren echter vol enthousiasme over Franklin, want dankzij het bij de storm behorende lagedrukgebied hadden zij een reeks prachtige tijden neergezet op het wonderijs van Thialf.

Alleen Anne Murk, eerstejaars B-junior maar desondanks de nestor van het stel, verbeterde geen persoonlijk record. De andere schaatsers konden echter steeds juichen na hun ritten. Het grootste verschil met de oude toptijden werd gemaakt op de 1500 meter, de langste afstand die de Oudewaternaren bij de recordwedstrijden schaatsten. Onne van Miltenburg verbeterde zijn toptijd met maar liefst dertien seconden. Hij kwam nu tot een prachtige 2.11.18. Eerder op de dag had hij zich op de sprint verbeterd tot 44.92. Mike Houdijk was met 2.08.85 de snelste man op de 1500. Op de 500 meter kwam hij tot 43.78. Snelste SVO’er op deze afstand was Sem van Beek met 42.81. Een geweldige tijd voor de schaatser die aan het begin van het seizoen nog kampte met gezondheidsproblemen. Op de mijl kwam Sem tot 2.14.60.

Bij de meisjes schaatste Nienke Oosterlaken twee PR’s. Ze was vooral blij met de 49.32 op de 500 meter. Haar eerste veertiger! Geen toptijden dus voor Anne Murk, maar met 44.55 en 2.23.43 zette ze wel prachtige tijden op het ijs.

De vijf SVO’ers trainen meerdere keren per week bij het momenteel zeer succesvolle opleidingsteam van de SchaatsAcademie Utrecht. Ze behoren echter bij de lichting jonge schaatsers die de afgelopen schaatsjaren door corona nauwelijks wedstrijden mochten schaatsen. Wat dat betreft waren de recordwedstrijden in Heerenveen voor hen een mooie start naar een hopelijk weer regulier schaatsleven.

Zevende bij gewestelijk kampioenschap

Daphne van Kooten mocht vorige zondag deelnemen aan het gewestelijk kampioenschap Noord-Holland/Utrecht voor pupillen A. In Haarlem waren de omstandigheden minder optimaal dan in Heerenveen. Geen PR’s dus, wel een dikverdiende zevende plaats in het eindklassement. Op de 500 meter werd Daphne met 50.66 zesde, op de 1000 meter eindigde ze met 1.45.88 op de achtste plaats. Kampioen werd Rosan Kuip van STG Koggenland.

Een dag eerder finishte Daphne als zestiende bij de Nederlandse Kampioenschappen op de marathon. De wedstrijd voor A-pupillen werd geschaatst op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. In de heats eindigde de Montfoortse als derde. Rustig achteraan schaatsend versnelde ze de laatste twee ronden. Buitenom passeerde ze het peloton en kwam als derde over de eindstreep. Ze plaatste zich daarmee met gemak voor de finale. In deze finale wilde Daphne dezelfde tactiek toepassen als in de heats. Nu had ze echter de pech dat er meerdere valpartijen waren, waardoor ze achteropraakte. Ze won nog wel de sprint van haar groep, maar meer dan een zestiende plaats zat er voor haar niet in.

Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 58 minuten geleden
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 2 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 5 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 19 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 20 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 21 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug gisteren
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 24 apr, 12:00