Mels de Bruijn in fel duel om de bal.
Mels de Bruijn in fel duel om de bal. hederik@studioduel.nl

De jeugd van OZV is weer gestart na de verlengde winterstop

Algemeen

OZV D jeugd (tot 13 jaar) moest haar eerste wedstrijd na de verlengde winterstop spelen tegen het lager geplaatste ZVL uit Leiden. Op papier te doen, maar de praktijk wees anders uit. ZVL uit Leiden staat in Nederland bekend om zijn goede jeugdopleiding en ze hadden dan ook weer een blik talenten opengetrokken.

De eerste periode ging nog gelijk op met kansen aan weerszijden. Met een stand van 0-1 leek het nog spannend te worden. In de tweede periode echter schoot ZVL uit de startblokken en scoorde 5 maal op rij met een paar mooie aanvallen. In de derde periode wist OZV het tij te keren en was het Tatum van der Schoor die met twee doelpunten wat terug kon doen. De wedstrijd ging vanaf dat moment weer gelijk op met doelpunten aan weerszijden. Anne Groeneweg, Sarah van Schaik, Hanne Schoonderwoerd en Bram de Bruijn wisten ook nog het net te vinden. Met een eindstand van 6-11 had OZV zich weer goed hersteld.

OZV E jeugd (tot 11 jaar) moest ook aantreden tegen ZVL dat op de eerste plaats stond. OZV stond tweede op de ranglijst, dus het was gelijk een echte topper na de winterstop. Het zou een hele spannende wedstrijd worden tot het einde, waar het alle kanten op kon gaan.

Het was ZVL die de score opende, maar OZV wist de stand al snel te herstellen door een doelpunt van Yari den Braber. ZVL wist echter uit te lopen naar een 1-3 stand, maar OZV gaf niet op. OZV creëerde een aantal goede kansen, maar het was de keeper van ZVL die keer op keer uitstekend in de weg lag. In de derde periode was het Arjan de Ruiter die met een mooi schot eindelijk de keeper verschalkte. OZV rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. ZVL weerde zich kranig en wisten uiteindelijk zelfs 2-4 te scoren. OZV gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en dat resulteerde in nog een doelpunt 3-4. In de vierde periode ging de strijd gewoon door en er waren over en weer kansen voor beide teams. Het bleef spannend. Het was wederom Yari den Braber die de gelijkmaker wist te scoren en met de 4-4 einduitslag was de verhouding goed weergegeven. Het is heel leuk om te zien dat alle trainingen van de jeugd zijn vruchten begint af te werpen en dat er zelfs tegen een jeugd opleidingsbolwerk als ZVL weerstand geboden kan worden.

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 51 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00